Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karagöz Oyunu Discovery Kanalda Belgesel Oluyor

Karagöz-Hacıvat gölge oyunu dünyaca ünlü belgesel kanalı Discovery’de ekrana çıkıyor.Osmanlı döneminden günümüze kadar 500 yılı aşkın bir süredir sahnelenen gölge oyunu hakkında Discovery ve History Kanalın ünlü sunucusu Julian...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karagöz Oyunu Discovery Kanalda Belgesel Oluyor
Karagöz-Hacıvat gölge oyunu dünyaca ünlü belgesel kanalı Discovery’de ekrana çıkıyor.
Osmanlı döneminden günümüze kadar 500 yılı aşkın bir süredir sahnelenen gölge oyunu hakkında Discovery ve History Kanalın ünlü sunucusu Julian Davison Bursa’ya gelerek çekimler yaptı. Cumalıkızık’ta dün akşam, Bursalı gölge oyunu sanatçılarından Şinasi Çelikkol’un bir oyununu izleyen Davison, figürlerin hazırlanışı ve oyunun sunumu ile alakalı detaylı çekim yaptı.
Sanatçı Sinasi Celikkol’un kayık oyunu sonrası Discovery ve History kanallarının ünlü sunucusu Julian Davison ile; gölge oyununun ortaya çıkışı hakkında konuştuklarını belirterek, "Karagöz Oyunu’nun Osmanlı döneminde halk arasındaki popüleritesi, devlet yetkilileri tarafından gördüğü itibar, gölge oyunu sanatçısına verilen değerleri konuştuk. Figürlerin hazırlanışı ve gayrimüslim karakterlerin nasıl canlandırıldığı üzerine bir röportaj gerceklestirdik. Geleneksel Türk Gölge oyunu Karagöz’ün dünyada tekrar gündeme gelmesi ve tanınması için güzel bir oyun, sohbet ve program oldu" dedi.
Discovery Kanal ekibi daha sonra Bursa’da Ulucami ve tarihi hanlar bölgesi ile özel mekanlarda çekimler yaparak şehirden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.