Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ın fil müzesi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki Gavur Gölü Bataklığından çıkarılan ve tarihi M.Ö. 3500’lü yıllara dayanan fil fosilleri, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Biri cam bölmede diğeri...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ın fil müzesi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki Gavur Gölü Bataklığından çıkarılan ve tarihi M.Ö. 3500’lü yıllara dayanan fil fosilleri, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Biri cam bölmede diğeri ise bütün haliyle ayakta olmak üzere iki adet fil iskeletinin bulunduğu sergi salonu, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’nin en önemli bölümünü oluşturuyor. Kemikleri Gavur Gölü’nden çıkarılan ve birleştirilerek ayakta sergilenen 5 metre yüksekliğindeki Asya Fili’nin, bu topraklarda yaşadığını öğrenmek bütün ziyaretçileri şaşırtıyor.

Müzede enteraktif bir sunumla da soyu tükenen antik Asya fili canlandırılıyor.

Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Türkiye’deki en büyük boyuttaki fil fosillerinin ayağa kaldırılmasıyla ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, “Antik fil 3500’lü yıl gerisine kadar gidiyor, Asya fili diye biliniyor. Vitrindeki büyük filin iskeleti Kahramanmaraş’ın hemen güneyinde Adana yolu üzerinde Gavur Gölü’nden çıkarılıyor. Biraz daha küçük boyutta olan antik filimiz 1961 yılında çiftçilerimizin tarlalarını sürerken sapanlarına takılarak ortaya çıkarıldı. Ayağa kaldırmış olduğumuz, son teşhir tarihli çalışmalarımızda, 3500’lük antik fil şuanda Türkiye’deki en büyük boyuttaki antik fil. Geçmiş yıllarda yerde teşhir edilen bu fili ayağa kaldırmak suretiyle farklı bir konseptte izlenime sunduk” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.