Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Hattatlardan Sergi

Bursa’da gelenekli sanatlara ilgi artarak büyüyor. Alder ve Somuncu Baba Vakfı Ebru Kültür Merkezi’nde eğitim gören 35 kursiyerin aylarca göz nuru dökerek hazırladıkları hüsnü hat ve filografi eserleri Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilenmeye...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Hattatlardan Sergi
Bursa’da gelenekli sanatlara ilgi artarak büyüyor. Alder ve Somuncu Baba Vakfı Ebru Kültür Merkezi’nde eğitim gören 35 kursiyerin aylarca göz nuru dökerek hazırladıkları hüsnü hat ve filografi eserleri Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı.
Serginin açılışına hattat Mahmut Şahin ile müzehhip Muhammet Mağ’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Heykel’deki Ebru Kültür Merkezi’nde bir yılı aşkın süredir eğitim gören 16 hat sanatçısı ile filografi dersi alan 20 hanım sanatçının ortaklaşa hazırladıkları sergi Ördekli’de açıldı. 8 Nisan Cuma günü akşamına kadar açık kalacak sergideki eserler satışa da sunuldu. 350 ila 5 bin lira arasında hilye-i şerif ve klasik hatlardan oluşan eserlerin bulunduğu sergide göz nuru levhalar meraklılarını bekliyor.
Kültür Bakanlığı hat sanatçısı Mahmut Şahin, her hafta sonu 13 yıldır İstanbul’dan Bursa’ya gelerek hat dersleri vermeye devam ettiğini belirterek, "Artık Bursa’da bizden icazet alan sanatçı arkadaşlarımızın talebeleri de sergi açmaya başladı. Bu bizim için çok büyük bir iftihar vesilesidir. Gelenekli sanatların gelişmesi için mekan tahsis eden, kursiyerlerimizi ziyaret eden, eserlerimizi Ankara’da en üst seviyedeki mekanlara ulaştıran Bursa’nın değerli mahalli idarecilerine teşekkür ediyoruz. Bursa’da gelenekli sanatlara olan alaka her geçen yıl artıyor. Artık icazet verdiğimiz arkadaşlar hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın halk eğitim kurslarında, hem de belediyelerin mesleki eğitim programlarında usta öğretici olarak görev yapıyor. Balkanlar’dan Afrika’ya kadar camilerin tezyinatı konusunda da güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Osmanlı’nın ilk payitahtı olan Bursa’da onlarca hüsnü hat, ebru, müzehhip, kaatı sanatçısı eserler üretiyor. Talebeler yetiştiriyor. Güzel sanatlarımızın gelişmesi, insan kalitemizin de yükselmesi anlamına geliyor" diye konuştu.
Sergi pazar günü dahil 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Bu arada meşhur hattat Ahmet Karahisari’nin yazdığı Mushaf-ı şerifin tıpkı basımı da sergide teşhir ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.