Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstiklal’de nostalji rüzgarı

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ’Beyoğlu Antika Festivali’ kapsamında Taksim İstiklal Caddesinde 1930 ve 40’ların Beyoğlu şıklığını anlatan kostümlerle yürüyüş yapıldı.Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu Hareketleniyor,...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ’Beyoğlu Antika Festivali’ kapsamında Taksim İstiklal Caddesinde 1930 ve 40’ların Beyoğlu şıklığını anlatan kostümlerle yürüyüş yapıldı.
Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu Hareketleniyor, 50 gün Festival var” sloganıyla düzenlenen “Beyoğlu Antika Festivali” kapsamında Beyoğlu şıklığının hatırlatılması amacıyla 1930 ve 40’ların kostümünü giyen grup yürüyüş yaptı. Festival küratörü Mehmet Taşdiken tarafından yürütülen organizasyonda grup, müzisyen Prof. Dr. Edward Aris’in akordeonu eşliğinde Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda yürüyüşe geçti. Yerli ve yabancı turistler, yoğun ilgi gösterdiği grubun bol bol fotoğraflarını çekti. Popstar yarışmacısı Bayhan Gürhan’ın da eşlik ettiği grubun yürüyüşü Taksim Meydanı’ndaki festival alanında son buldu. Alanda sahneye çıkan grup ve Bayhan’ın performansı devam etti.
"Nostaljiyi canlandırmaya çalışıyoruz"
Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Festival Küratörü Mehmet Taşdiken, "Beyoğlu tarih boyunca şıklığı ve zarafetin neredeyse resmi merkezi olmuş yerdir ve bu kitaplara da geçmiştir. Önemli insanların hatıraları da vardır ve buraya çıkılırken hep anlatılır. İnsanlar en temiz, yeni kostümleriyle ve aksesuarlarıyla Beyoğlu’na çıkarlardı diye anlatırlar. Bu nostaljiyi canlandırmaya çalışıyoruz ama bu sadece nostalji değil aynı zamanda tarihtir. Türkiye’nin merkezine bu anlamda dikkat çekmeye çalışıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.