Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte beyaz perdenin Erdoğan çifti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Muhammed Erbek’in, eşi Emine Erdoğan’ı ise Perihan Savaş’ın canlandırdığı “Uyanış” filminin setinden ilk kareler ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte beyaz perdenin Erdoğan çifti
27 Mayıs 1960 Darbesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatını beyazperdeye taşıyacak olan “Uyanış” adlı sinema filminin çekimlerine kısa süre önce başlandı. Üç lider; Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın benzerlerinin bulunması için yürütülen cast çalışmaları 2 ayda tamamlandı. Sonunda Turgut Özal’ı Adem Göçmen’in, Adnan Menderes’i de Murat Cumaoğlu’nun canlandırmasına karar verildi. Filmde Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan rollerinde ise Muhammed Erbek ile Perihan Savaş kamera karşısına geçti.

GÖZYAŞLARIMIZI TUTAMADIK
Yapımcılığını Racon Medya’nın, yönetmenliğini Ali Avcı’nın üstlendiği filmin teaser çekimleri, Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül’de başlamıştı. Çekimler için geçtiğimiz hafta da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bir günlüğüne trafiğe kapatıldı. Fragman çekimleri için ise 1.5 milyon TL’lik bütçe ayrıldığı öğrenildi. Yönetmen Ali Avcı, yakında vizyona girecek film için “Gerçek bir uyanışın hikayesi olması nedeniyle çekimlerde gözyaşlarımızı tutamadık. Bu film, yıllar sonra tarihe bir arşiv niteliğinde geçecek” dedi.

Büyük benzerlik
Muhammed Erbek ile Perihan Savaş’ın Erdoğan çiftine benzerliği dikkat çekici.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.