Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’un 40 Yıllık Alışveriş Serüveni

Gazeteci Kadir Can’ın objektifinden yansıyarak albüm haline getirilen "Çarşı-Pazar İstanbul" isimli kitap, İstanbul’un 40 yıllık alışveriş serüvenini anlatıyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, İstanbul’un 40 yıllık...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazeteci Kadir Can’ın objektifinden yansıyarak albüm haline getirilen "Çarşı-Pazar İstanbul" isimli kitap, İstanbul’un 40 yıllık alışveriş serüvenini anlatıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, İstanbul’un 40 yıllık alışveriş serüvenini gözler önüne seren ’Çarşı - Pazar İstanbul’ isimli bir kitap yayımladı.
Gazeteci Kadir Can’ın objektifinden yansıyarak albüm haline getirilen kitapta, son 40 yılda İstanbul’un merkezi yerleri ve sokak aralarındaki çarşı ve pazarlarda çekilen siyah-beyaz ve renkli fotoğraflar bulunuyor. 1970-2010 yılları arasındaki döneme ait fotoğraflar, İstanbul’un çarşılarından pazarlarına, ticaret hayatından esnaf kültürüne kadar pek çok konuda bilgi vermesinin yanı sıra alışveriş denilince ilk akla gelen İstanbul semtlerinden sahneler de sunuyor.
İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞİN OLMADIĞI YILLAR
Fotoğraflarla İstanbul’a farklı bir pencereden bakmak için görsel bir şölen sunan kitap, o günleri yaşayanlar için nostalji, artık internet üzerinden alışveriş yapan genç nesiller için de İstanbul’un nereden nereye geldiğinin belgesi niteliğinde hazırlandı. Toptan satışların yapıldığı Haliç kıyısındaki sebze meyve hali, Topkapı’daki kavun karpuz hali, işportadan kıyafetleri cami avlusu ya da dolap içinde prova edenler, Eminönü’nde gazete kağıdına sarılarak satılan sakatatlar, her bayram öncesi meydanları dolduran fakat sonradan teknolojiye yenilen kartpostllar ve çok daha fazlası bu kitapta yer alıyor.
FOTOĞRAFÇILIĞA ADANMIŞ BİR ÖMÜR
"Çarşı-Pazar İstanbul" kitabının yazarı Kadir Can, 1951’de Büyükada’da doğdu. Gazeteciliğe foto muhabiri olarak 1971’de Günaydın Gazetesi’nde başlayan Can, daha sonra Hürriyet, Cumhuriyet, Güneş ve Sabah Gazetesi ile Atlas ve Gezi dergilerinde görev yaptı. 1986’dan beri Fransız Sipa Press Ajansı’nın Türkiye muhabirlerinden biri olarak çalışıyor. Fotoğraflarının bazıları Time, Paris Macht, Newsweek ve Stern gibi dergi ve gazetelerde kullanıldı. Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı yarışmalarda 22 ödül kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.