Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası çocuklar için buluştu

İzmir’de, geliri eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçlarına karşılamak üzere düzenlenen konser yoğun ilgi gördü.Ege Genç İşadamları Derneği, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Geliri eğitim ve korunmaya...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş dünyası çocuklar için buluştu

İzmir’de, geliri eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçlarına karşılamak üzere düzenlenen konser yoğun ilgi gördü.

Ege Genç İşadamları Derneği, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Geliri eğitim ve korunmaya muhtaç çocukların barınma ihtiyaçlarına kanalize edilmek üzere düzenlenen konser, herkesi bir araya getirdi. Konserde, Şef Hakan Şensoy yönetiminde piyano sanatçısı İdil Biret ve Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası sahne aldı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan devlet sanatçısı İdil Biret, Mozart’ın eserlerini yorumladı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü piyanist, devlet sanatçısı İdil Biret’in katılımı ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleşen konser büyük ilgi gördü.

Yaklaşık bin kişinin izleyici olarak katıldığı ve bağış yaptığı konserin açılışında bir konuşma yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, daha önce de Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası işbirliği ile şehit ailelerinin çocukları yararına konser düzenlediklerini hatırlatarak, bu tip organizasyonlara önem verdiklerini dile getirdi. İlter, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektörün de bu alanda sorumlulukları olduğunu belirterek, “Eğitim ülkemiz ve geleceği için çok önemlidir. Ayrıca kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklara verilebilecek en kutsal armağan arkalarında olduğumuzu gösterebilmektir. Onların geleceğine umut olmak istiyoruz” dedi.

Aydın Buğra İlter, "Bu güzel ülkede her sabah 24 milyon öğrenci okul yolunda. Eğer bir zenginlik arıyorsak belki petrolümüz yok, doğal kaynaklarımız sınırlı ama beyin gücümüz ve insan kaynağımız dünyanın birçok ülkesinden çok daha zengin. Çocuklar bizden sadece bir tek şey bekliyorlar. Daha iyi eğitim ve özgür düşünce hakkı. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, her türlü batıl fikirlerin etkisinden arı, dogmalardan uzak düşünen, sorgulayıcı ve araştırmacı, analitik, özgür ve yaratıcı düşünme yeteneklerine sahip, yeni nesil üretim ve sanayide dönüşüm hamlesine uygun dijital yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi hepimizin sorumluluğu” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.