Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNESMEK’ten sokak fotoğrafçılığı eğitimi

İnegöl Belediyesi fotoğraf sanatına katkı sağlıyor. İNESMEK fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ve İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) üyelerine yönelik sokak fotoğrafçılığı konusunda uygulamalı eğitim düzenlendi.Kültür Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İNESMEK’ten sokak fotoğrafçılığı eğitimi

İnegöl Belediyesi fotoğraf sanatına katkı sağlıyor. İNESMEK fotoğrafçılık kursu kursiyerleri ve İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği (İFSAD) üyelerine yönelik sokak fotoğrafçılığı konusunda uygulamalı eğitim düzenlendi.

Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’(nde düzenlenen eğitimde, Fujifilm workshop hocaları Ahmet Sungur ve Fatih Alaş, gönüllü fotoğraf sanatçılarına sokak fotoğrafçılığı üzerine uygulamalı eğitim verdi. Fujifilm eğitmenlerinin yanı sıra İFSAD Başkanı Dinçer Dışbudak ve İNESMEK fotoğrafçılık kursu eğitmeni Gökhan Tuğrul’da bilgilerini İNESMEK öğrencileri ve İFSAD üyeleri ile paylaştı. Daha önce Türkiye’nin dört bir köşesinde yapılan bu faaliyet, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile ilçe sokaklarında devam etti. Eğitime katılanlar, sokak fotoğrafçılığı ve sokak fotoğrafçılığında ekipman seçiminin önemli ile ilgili bilgi alırken, Fujifilm X Sistemi fotoğraf makinelerini ve lenslerini de sokakta deneme fırsatı yakaladılar.

Belediye Başkanı Alper Taban, eğitimin Gençlik Merkezi binasındaki başlangıcına katılarak fotoğraf sanatçıları ile bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Taban, “Yaptığınız işi çok değerli buluyorum. Bu işten muhakkak para kazanan, ekmek yiyenler de vardır, ama pek çoğunuzun da hobi amaçlı kendini daha iyi hissetmek adına yaptığını düşünüyorum. Her ne kadar benim ilgi alanıma girmese de sizleri böyle bir uğraşın içerisinde görmek beni ziyadesi ile mutlu ediyor. İnşallah başka alanlarda da sizleri görmek istiyoruz. Biz işin bize düşen tarafındayız. Göreve geldiğim günden beri ifade ettiğim bir şey var; İnegöl’ü birlikte yönetmek istediğimiz söylemiştim. Çünkü her şeyi görmem, her şeye yetişmem mümkün değil. Herkesin uzmanlık alanında ilerlediği bir şey vardır. Ben şu anda yerelde bir yöneticiyim. Ama her konuyu bilmem, görmem, yetişmem mümkün değil. Sizlerden ricam; ilgi alanınız olabilir, şehirdeki bir eksik olabilir, şehre değer katacak bir teklif olabilir veya sokağınızdaki bir çöp, çamur, çukur problemi olabilir hiç önemli değil, bizlere destek olun. Biz de görevimizi canı gönülden yerine getirelim. Bizler de bir şeyleri daha yakından görmek adına kendi içimizde bir yenilenme sürecini sürdürüyoruz. Acil eylem ekipleri oluşturduk, bununla beraber Hizmet Masasını Çözüm Merkezi versiyonuna taşıyarak orada da daha etkin, nitelikli bir hizmet sunabilmenin uğraşını veriyoruz. Çok yakında kamuoyu ile de bunları paylaşacağız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.