Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlkadım’da ‘Mesnevi Sohbetleri’ başladı

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanatları Merkezinde “Mesnevi Sohbetleri” başladı.Engin kültür ve sanat zenginliklerine sahip olan Türk-İslam medeniyetinin önemli sanatları İlkadım Belediyesi tarafından kurulan Türk-İslam Sanatları Merkezinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlkadım’da ‘Mesnevi Sohbetleri’ başladı

İlkadım Belediyesi Türk-İslam Sanatları Merkezinde “Mesnevi Sohbetleri” başladı.

Engin kültür ve sanat zenginliklerine sahip olan Türk-İslam medeniyetinin önemli sanatları İlkadım Belediyesi tarafından kurulan Türk-İslam Sanatları Merkezinde hayat buluyor.

Ebru, hüsn-ü hat, tezhip, kaligrafi ve ney gibi sanat dallarının yanı sıra eğitmen Suat Zor tarafından cumartesi akşamları Mesnevi Sohbetleri verilmeye başlandı.

Engin Türk kültür medeniyetinin önemli sanat dallarını Türk-İslam Sanatları Merkezinde yeniden canlandırdıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ebru, hüsn-ü hat, tezhip, kaligrafi ve ney gibi sanat dallarının yanı sıra Mesnevi Sohbetleri’ne de başladıklarını ifade etti.

“Mevlana’yı anlamak için Mesnevi’yi iyi okumak lazım”

Türk-İslam Sanatları Merkezindeki Mesnevi Sohbetleri’nin önemine değinen Başkan Erdoğan Tok, “Hz. Mevlana’yı tanımak için ölümsüz eseri Mesnevi-i Şerif’i iyi okumamız ve anlamız lazım. Bu eserlerin okunması ve okutulmasının bir kültür mirası olarak topluma yapılan en büyük hizmettir. Bu manada belediye olarak kültürel mirasa sahip çıkan anlayışla hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.