Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ’online’ kısa film festivalinde ödül töreni

Türkiye’nin dijital platformda düzenlenen ilk ‘online’ kısa film festivali olma özelliği taşıyan Konak Belediyesi Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali’nde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’nin dijital platformda düzenlenen ilk ‘online’ kısa film festivali olma özelliği taşıyan Konak Belediyesi Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali’nde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Konak Belediyesinin edebiyatçı, sinemacı ve gazeteci kimliğinin yanı sıra İzmir sevgisiyle de bilinen yazar Tarık Dursun Kakınç’ı anma ve onun anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilkini düzenlediği kısa film ve senaryo yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, jüri üyeleri, yarışmada dereceye girenler ve sinemaseverler katıldı.

Doğum gününde anıldı

Ödül törenin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, doğumunun 86. yıl dönümünde Yazar Tarık Durun Kakınç’ı sinemacı kimliğiyle de öne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. İlki düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin farklı kentlerinden sinemacının çektiği 138 kısa film ve kaleme alınan 30 senaryonun başvuru yaptığını belirten Pekdaş, bundan sonraki hedeflerinin festivali adım adım büyüterek daha da zenginleştirmek olduğunu söyledi. Tarık Dursun K. adına düzenlenen böylesi anlamlı bir organizasyonu İzmir’e kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Pekdaş, “Yerel yönetimlerin bir görevi de kentin yetiştirdiği sanat insanlarını yaşatmak ve onun yolundan gidecek genç yetenekleri keşfetmektir. Ev sahipliğini yaptığımız bu festival de bu iki amaca hizmet ediyor. Umarım sürekli olup, kente damgasını vurur. Başta yarışmaya katkı koyan jüri üyelerimiz olmak üzere, destek veren sanatçılara ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. İyi ki İzmir’de bir Tarık Dursun K. yaşadı, İzmir’i belgeledi ve anlattı. Doğum günün kutlu olsun Tarık Dursun K.” diye konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Görüntü yönetmeni Baybars Pekin, besteci, müzisyen, yazar Engin Bayrak, akademisyen Engin Kılıçatan, yapımcı Ömer Can, yapımcı yönetmen Yusuf Saygı, yapımcı yönetmen Tahsin İşbilen ve yazar Ahmet Büke’nin jüri üyeliği yaptığı yarışmada Jüri Ödülü’nü katılımcı 138 kısa film arasından Serdal Altun’un yönettiği ‘Uçurtma’ filmi kazandı. Altun’a ödülünü Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş verdi. Türkiye ve dünya üzerinden 26 bini aşkın kişinin katıldığı halk oylaması sonucunda belirlenen En Beğenilen Film ise 6 bin 500 izleyicinin oyunu alan Özer Kesemen’in yönettiği ‘Mor Kelebekler’ adlı filmi oldu. Festivalin özelliği olan online ’Halk Oylaması Ödülünü’ kazanan Kesemen’e ödülünü Tarık Dursun K.’nın kardeşi Eser Üçer verdi. Jüri Özel Ödülü’nü ise Muhammed Beyazdağ’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Çiroz’ filmi kazandı. Beyazdağ’a ödülünü yapımcı ve yönetmen Tahsin İşbilen sundu. Bu yıl ki teması ‘İzmir ve Göç’ olan Senaryo Yarışması’nda ise En İyi Senaryo Ödülü’nü Ümit Tayam’ın ‘Ateşe Uçan Güve’ isimli filmi kazandı. Ödüllerin dağıtılmasından sonra etkinlik sanat galerisinde düzenlenen kokteyle sona erdi. Ödül alanlara 5’er bin lira para ödülü de verildi. Ayrıca Senaryo Yarışması’nda En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Ümit Tayam’a filmini çekebilmesi için ekip, ekipman ve post prodüksiyon desteği de verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.