Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk kez yapılacak Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması ’15 Temmuz şehitleri anısına’ düzenleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce ’15 Temmuz Şehitleri Anısına’, ’Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması’ düzenlenecek.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yarışmada birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce ’15 Temmuz Şehitleri Anısına’, ’Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması’ düzenlenecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yarışmada birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 7 bin 500 TL ve üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, Seçici Kurul tarafından belirlenecek 5 esere de 2 bin 500 TL mansiyon ödülü verilecek.
Çoksesli koro repertuvarını dünyadaki profesyonel koroların da icra edebileceği özgün koro eserleri ile geliştirmek, bestecileri nitelikli eserler vermeye teşvik etmek ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen ’Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması’, 8 esere verilecek toplam 35 bin TL tutarındaki ödülleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu alanda düzenlenen ilk ödüllü yarışma olma özelliği de taşıyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bütün bestecilerin bir eser ile katılabileceği yarışmanın başvuruları 27 Ocak 2017 tarihine kadar Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce kabul edilecek. Yarışmaya ilişkin bilgilere ve şartname örneklerine www.guzelsanatlar.gov.tr adresindeki internet sitesinden, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı orkestra, koro ve topluluk müdürlüklerinden, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden ve konservatuvar müdürlüklerinden ulaşılabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.