Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki ülke beş il ortak turizm güzergahı

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen AB projesinde Türkiye ve Bulgaristan arasında turizm güzergahı oluşturulacak.Kırklareli Kültür ve Turzim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) fonları...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İki ülke beş il ortak turizm güzergahı

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen AB projesinde Türkiye ve Bulgaristan arasında turizm güzergahı oluşturulacak.

Kırklareli Kültür ve Turzim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) fonları tarafından finanseedilen Interreg-IPA Bulgaristan Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı gerçekleştirilen JointTOUR - Bulgaristan - Türkiyesınır ötesi bölgenin cazip bir turizm bölgesi olarak tanıtımı için Ortak Girişimi Projesiyle Burgaz-Haskovo (Hasköy)-Yanbol-Kırklareli-Edirne güzergahında en az iki tane turistik ürün geliştirileceği bildirildi.

22 Mart 2017 proje ana ortağı Burgaz Bölgesel Turizm Birliği, Bulgaristan Turizm Bakanlığı ve Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hibe desteği alacağı proje sözleşmesi imzalandı.

Projenin toplam maliyeti 106 064, 85 avro. Bu finansmanın yüzde 85 oranındaki tutarı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, yüzde 15’i ise her iki ülkenin ulusal katkısı olarak sağlanıyor.

Projenin amacı tanıtım faaliyetleri ve bölgedeki kaynakların ve turizm olanaklarının reklamıyla sınır ötesi hedef bölgede turizm potansiyelini kullanma olanaklarının artırılmasıdır. Projeyle sınır ötesi bölgede turizm hakkında bilgilere erişimin iyileştirilmesi ve turistik destinasyon olarak bölgeye ilişkin bilgilerin artırılması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde sınır ötesi bölgenin turistik destinasyon olarak tanıtılmasına yönelik ortak bir plan hazırlanacak ve internet üzerinden üç turda reklam kampanyası gerçekleştirilecek.

Bu doğrultuda Turizm Müdürlüğü Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesinden 2 araştırma görevlisiyle anlaşmaya varıp, bölgenin turizm potansiyelin belirlenmesi ve Bulgar uzmanlarla ortak tanıtım planın hazırlanması konusunda çalışmalara başladı.

Bu doğrultuda Kırklarelı Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir otelde yerel turizm paydaşları tarafından tüm hedef sınır bölgelerin turizm potansiyeli ele alınacak bir çalıştay organize ediliyor.

"2 Ülke 5 İl Ortak Turizm Güzergahı" başlıklı çalıştayda proje ortakların ve müdürlüğün uzmanları elde ettikleri verileri ve bulguları yerel paydaşlarla paylaşmaları bekleniyor.

Kırklareli Kültür ve Turizm İl Müdürü Necmi Asan yaptığı açıklamada, “Sınır bölgesi olmamızın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendirip, özellikle proje çerçevesinde de ele alınacak olan Uzak Doğu turistlere ve yerel Avrupalı turistlere tüm iki ülkenin bu sınır bölgelerinin güzelliklerini ortak bir güzergah içerisinde tanıtmamız, bölgenin ziyaretçi sayısının muhakkak artışını sağlayacağına inanıyoruz. Avrupa Birliği tarafından da desteklenmiş olan projemizle bunu hedefliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.