Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İEF’te Athena rüzgarı

85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Athena’da coşan, Frankenstein’da sanata doyan ziyaretçiler, Mogambo’da usta ozanların eserleriyle büyülendi.85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), hafta sonunda ziyaretçi akınına uğradı. Athena’da coşan, Frankenstein’da sanata doyan ziyaretçiler, Mogambo’da usta ozanların eserleriyle büyülendi.
85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın son iki gününde hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen on binlerce kişi, fuarda eğlenceli vakit geçirdi. Temposu yüksek Athena konserinde stres atarken, tiyatrolarda keyifli zaman geçiren vatandaşlar caz konseriyle müziğin farklı tınısıyla buluştu.
Herkes ‘Holigan’ oldu
Türkiye’nin en iyi rock gruplarından Athena, slogan haline gelmiş şarkıları ve sempatik duruşları ile hayranlarını Fuar Çim Konserleri’nde coşturdu. Punk Rock tarzında müzik yapan Athena, son albümleri olan Kafama Göre’nin yanı sıra eski şarkılarını da söyledi. Ah Yaşamak Var Ya şarkısıyla konserine başlayan grup, Kafama Göre, Arsız Gönül, Her Şey Güzel Olacak gibi şarkılarıyla gençlerden tam not aldı. İzmir’in Dağları’nı seyirciyle birlikte seslendiren Athena, Holigan şarkısıyla eğlencenin zirvesine çıktı.
Güçlü kadrodan bir klasik
Fransızca yazılan Frankenstein adlı romandan tiyatroya derlenen ve bugüne dek dünyada pek çok sahnede sergilenen oyun ise, 3 Eylül’de tiyatroseverlerle buluştu. Folkart sponsorluğunda sahnelenen oyunun yönetmen koltuğunda Şakir Gürzumar bulunurken, rolleri Kerem Alışık, Cansel Elçin, Deniz Uğur, Engin Gürmen, Yılmaz Gruda, Feride Ceyda Elkaya, Batuhan Pamukçu, Ömür Kayakırılmaz, Burcu Görek, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Ozan Akif Serman, Gürkan Ezer ve Ali Keçeli paylaştı. Oyunda, toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatıldı. Oyun; güçlü oyuncu kadrosu, konusu ve sanatsal anlatımıyla büyük ilgi gördü. Dünya sinemasının kült filmleri arasında gösterilen eserde plastik makyajla yaratık haline dönüşen Kerem Alışık, görüntüsüyle izleyenleri hayrete düşürdü.
Usta ozanların eserleri Mogambo’daydı
Mogambo da, Şenay Lambaoğlu’nu Folkart sponsorluğunda seyirciyle buluşturdu. Son albümü Başka Türlü Bir Şey’de yer alan Farketmeden, Seni Düşünmek, Sensiz Olmaz, Uçurtma gibi efsane şarkılarını yorumlayan sanatçı, dinleyenlere muhteşem bir akşam yaşattı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan Füruğ Ferruhzad’a unutulmaz ozanların önemli eserleri Şenay Lambaoğlu’nun duru sesi, güçlü yorumu ve etkili anlatımında yeniden hayat buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.