Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüseyin Su, 18 yıllık ‘Hece' yolculuğunu noktaladı

Dindar camianın uzun soluklu ve ‘okul gibi’ edebiyat dergilerinden biri olan Hece’de 18 yıldır genel yayın yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Su bu görevi bıraktığını açıkladı. Dergide yazan arkadaşlarına ve okurlarına hitaben iki yazı...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dindar camianın uzun soluklu ve ‘okul gibi’ edebiyat dergilerinden biri olan Hece’de 18 yıldır genel yayın yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Su bu görevi bıraktığını açıkladı. Dergide yazan arkadaşlarına ve okurlarına hitaben iki yazı kaleme alan Su'nun bu kararı edebiyat camiasında üzüntüyle karşılandı. Su'nun Hece'yi bırakma sebebi ise bilinmiyor.

    Yazar Hüseyin Su, 18 yıl önce Hece edebiyat, Hece Öykü dergileri ile Hece Yayınları'nın kurulmasına öncülük etti. Ocak 1997'de yayın hayatına başlayan Hece dergisini arkadaşlarıyla birlikte çıkaran Hüseyin Su, derginin kısa sürede yeni yazarlara evsahipliği yapmasını sağladı. Su’nun gayretleriyle Hece dergisi, özellikle dosya konularıyla edebiyat camiasında dikkatle izlenen bir dergi haline geldi. Su, Hece Yayınları’ndan çıkan ‘Batı Medeniyeti’, ‘Orhan Kemal’, ‘Türkiye’nin Ruhunu Arayan Aydın Kemal Tahir’, 'Nurettin Topçu, 'Mehmet Akif Ersoy', ‘Cemil Meriç’, ‘Nazım Hikmet’, ‘Sezai Karakoç’, 'Cahit Zarifoğlu', ‘Türk Romanı’, ‘Türk Şiiri’, ‘Türk Öykücülüğü’ gibi hacimli özel sayılara da imza atmıştı.

    Yazar, Hece dergisinin 213. sayısında 'Sonuncu Hece'm' başlıklı yazısıyla ‘veda' dedi. Hüseyin Su, 18 yıldır birlikte yürüdüğü dostlarına da teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.