Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hollywod Türk Film Festivali" sona erdi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligı’nın katkı ve desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve 20 Ekim’de Los Angeles’ta baslayan “Hollywood Türk Film Festivali” kapanış töreniyle sona erdi.Festivalin son gününde yapımcı ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hollywod Türk Film Festivali" sona erdi

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligı’nın katkı ve desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve 20 Ekim’de Los Angeles’ta baslayan “Hollywood Türk Film Festivali” kapanış töreniyle sona erdi.

Festivalin son gününde yapımcı ve yönetmen Mustafa Karadeniz’in “Cinar”, Ferzan Özpetek’in “İstanbul Kırmızısı” ve Tekin Girgin’in yönettiği “Troy” sinemaseverlerle buluştu. Dünyaca ünlü Paramount stüdyolarında gerçekleşen festivalin kapanış töreninde, birbirinden ünlü sinema sanatçıları yine kırmızı halıdan geçiş yaparak festivale renk kattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı müşaviri Nihat Gül’ün ev sahipliğinde yapılan törene, ünlü sinema oyuncusu Meryem Uzerli, oyuncu Büşra Pekin, dünyaca ünlü Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone’ın oğlu Sea Ali Stone’un yanı sıra Amerikalı sinema yazarları ve oyuncular katıldı. Törende yapımcı ve oyunculara katkılarından dolayı plaket verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına festival katılan müsteşar Nihat Gül, dünya sinemasının kalbi olan Hollywood’da Türk Film Festivali’ne destek verdikleri için çok mutlu olduğunu ve festivali geleneksel hale getireceklerinin altını çizdi. Ünlü oyuncu Meryem Uzerli ise festivale katıldığı için gurur duyduğunu söyledi.

Festival Başkanı Barbaros Tapan ise bu festivalin yapılmasında bizlere destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Türk Hava Yollarına ve diğer sponsorlarımıza teşekkür etti. Tapan, müsteşar Nihat Gül’e bu festivalin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Kültür ve Turizm Bakanlığı adına bir teşekkür plaketi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.