Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hollandalı İyilik Orkestrası, böbrek hastalarının yüzünü güldürdü

Hollandalı müzisyenlerden oluşan Eigen Hulp Orkestrası, böbrek hastalarına mini konser verdi. Orkestra üyeleri ve böbrek hastalarının neşeli dakikalar yaşadığı konserde, hasta yakınları dans etti.Hollandalı müzisyenlerin oluşturduğu ve...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollandalı İyilik Orkestrası, böbrek hastalarının yüzünü güldürdü
Hollandalı müzisyenlerden oluşan Eigen Hulp Orkestrası, böbrek hastalarına mini konser verdi. Orkestra üyeleri ve böbrek hastalarının neşeli dakikalar yaşadığı konserde, hasta yakınları dans etti.

Hollandalı müzisyenlerin oluşturduğu ve her yıl bir haftasını gönüllü olarak farklı ülkelerde bulunan hastalar, mahkumlar ve kimsesizlere ayırarak, onların mutluluğu için performans gerçekleştiren Eigen Hulp Orkestrası bu yıl bir haftasını Türkiye'ye ayırdı. Türk Böbrek Vakfı'nda diyaliz tedavisi gören hastalar ve yakınları için gönüllü olarak konser veren orkestra büyük beğeni topladı. Böbrek hastalarının sosyal motivasyonları için konser veren orkestranın performansında hasta yakınları ve vakıf yöneticileri de hazır bulundu.

Profesyonel 25 müzisyenden oluşan orkestranın şefi Harry Over, müziğin barış ve kardeşlik olduğuna dikkat çekti. Müzik yapmayı çok sevdiklerini anlatan Over, “Müzik barıştır. Her yerde barış olsun istiyoruz. Biz bir yere gittiğimizde insanlar mutlu oluyor.” dedi. Orkestranın 40 yıl önce kurulduğunu kaydeden Over, 15 yıldır tüm orkestranın bir haftalığına yurtdışına giderek sokaklarda, meydanlarda, hapishanelerde, hastanelerde ve yerel festivallerde müzik yaptığını söyledi.

İyilik orkestrasının konserini yataklarında izleyen böbrek hastaları ise müziğe eşlik etti. Orkestra üyelerinin yanlarına giderek enstrümanlarını çaldığı hastalar ise konserden mutlu olduklarını söyledi. Diyaliz hastaları bu tarz etkinliklerin kendilerini neşelendirdiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.