Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Her Hırsız Haydut Değildir" Gemlik'te izleyici ile buluştu

Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu'nun ortaklaşa düzenlediği 1. Avukat Özgür Aksoy Tiyatro Buluşması Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Her Hırsız Haydut Değildir" Gemlik'te izleyici ile buluştu

Uludağ Üniversitesi, Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesi Hukuk Topluluğu tarafından sahneye koyulan oyun, izleyici tarafından beğenilirken, bitiminde ise ayakta alkışlandı.

Dario Fo tarafindan 1958 yılında yazılan ve aynı yıl ilk defa Piccolo Teatro di Milano´da oynanan, İtalyanca orijinali adı ‘No Tutt i ladri vengono per nuocere’ olan ‘Her Hırsız Haydut Değildir’ adlı oyun Türkçeye Varlam Nikoladze tarafından çevrildi. Konusu İtalya’da geçen oyunda, zenginlerin yaşadığı bir mahallede hırsızlık yapmaya kalkan Angelo Tornatti´yi ev sahipleri ve aile ahbapları tarafından çeşitli sürprizler bekler. Davetsiz misafir olarak bir parçası olmak zorunda kaldığı bu zor durumdan kurtuluşu, polisten kurtuluşunda daha da zor olmasıyla dikkat çekti.

Dario Fo'nun yazdığı oyunu; Said Başpınar, Tuğba Sarı, Muhammet Barış Haçan , İlayda Yakar, Neslihan Yılmaz ve Berk Kocaman tarafından sergilendi.

Tiyatro bitiminde Avukat Özgür Aksoy'un tiyatroya verdiği öneme değinen Gemlik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kemal Atan, Özgür Aksoy'un hayalindeki  Gemlik  hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.