Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimoğlu İsmail: Evlerde beyinin mutfağı olan kütüphane yok

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Dil ve Edebiyat Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, gazeteci-yazar ve mütefekkir Hekimoğlu İsmail oldu. Hekimoğlu İsmail, evlerde mide için mutfakların olduğunu ama beyinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hekimoğlu İsmail: Evlerde beyinin mutfağı olan kütüphane yok
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ‘Dil ve Edebiyat Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, gazeteci-yazar ve mütefekkir Hekimoğlu İsmail oldu. Hekimoğlu İsmail, evlerde mide için mutfakların olduğunu ama beyinin mutfağı olan kütüphanelerin evlerden uzaklaştığını söyledi.

Mütefekkir Hekimoğlu İsmail, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından düzenlenen ‘Dil ve Edebiyat Buluşmaları'na katıldı. TDED’in Eyüp'teki genel merkezinde gerçekleşen sohbete vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda bir konuşma yapan Hekimoğlu İsmail, davete icabet etmenin sünnet olduğunu ve çağırıldığı her yere sağlığı elverdiği müddetçe gitmeye çalıştığını söyledi. Konuşmasının büyük bölümünü israfa ayıran Hekimoğlu İsmail, Müslümanların üretici olması gerektiğine dikkat çekerek; “İsraf haramdır, hertürlü israftan kaçının.” dedi.

Hekimoğlu İsmail, evlerde mide için mutfakların olduğunu ama beyinin mutfağı olan kütüphanelerin evlerden uzaklaştığını, bunun neticesinde olumsuz düşüncelerin geliştiğini, evlerde huzur ve mutluluğunda zayıfladığını ifade etti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Bayhan ise sağlık durumunun pek de elvermemesine rağmen davetlerine icabet edip sevenlerini mutlu ettiği için bütün dinleyiciler adına Hekimoğlu İsmail’e teşekkürlerini iletti.

Nevzat Bayhan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem adına, Hekimoğlu İsmail'e plaket taktim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.