Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan Haklarına Ayakkabı Tasarımlarıyla Dikkat Çektiler

Üniversiteliler, yaptıkları ayakkabı tasarımlarıyla hayvan haklarına dikkat çektiler.Hayvanlara yapılan eziyetlere, işkencelere karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Program...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversiteliler, yaptıkları ayakkabı tasarımlarıyla hayvan haklarına dikkat çektiler.
Hayvanlara yapılan eziyetlere, işkencelere karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Program 1. sınıf öğrencileri oluşturdukları ayakkabı tasarımlarını sergilediler. Her yıl sosyal içerikli bir proje yaptıklarını dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Program Başkanı Cengiz Kastan, "Geçtiğimiz dönemde de hayvan hakları konusunda bir çalışma yaptık. Laboratuvarda farelere, maymunlara, tavşanlara yapılan insanlık dışı eziyetler, işkenceler, yine fok balıklarının kürkleri için öldürülmesi, yunusların öldürülmesine dikkat çekmek istedik. Mesela yunus balıkları yaralı arkadaşlarını bırakıp denize açılmıyorlar. Bundan yararlanan Japonya ve Danimarka’daki balıkçılar ise her yıl birçok yunusu katlediyorlar. Özetleyecek olursak hayvanlarla ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü günün olağan kargaşası içinde bu konuları çok fazla fark edemiyoruz veya görsek de görmezlikten gelebiliyoruz. Oysa bu çok ciddi bir olay ve insanlığımızı olumsuz etkileyen davranışlardan biri. Bu vahşeti durdurmak adına farkındalık ortaya koymak için böyle bir çalışma yaptık" diye konuştuk.
ESERLER NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Öğrencilerin konuyu seçtikten sonra istedikleri bir hayvanı ele aldığını söyleyen Kastan, "Öğrencilerimiz, hayvanlara yapılan eziyetleri incelediler, bu konuda çeşitli video ve görseller buldular. Daha sonra bunları paftalar haline getirdiler. Paftalardan esinlenilerek o vahşeti ayakkabı tasarımlarında yansıtmaya çalıştılar. Bu çalışmayı yapan arkadaşlarımız 1. sınıf öğrencisi oldukları için sergideki eserler ayakkabı üretimi halinde değil prototip halinde yapıldı’’ ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.