Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayırsever Araştırmacı Yazar İşcan, Osmaneli’ye ikinci kütüphanesini kazandırdı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurucularından Kimya Mühendisi, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Nejat İşcan tarafından oluşturulan 98. kütüphane Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu’nda açıldı.Açılış törenine, Osmaneli Belediye Başkanı Münür...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayırsever Araştırmacı Yazar İşcan, Osmaneli’ye ikinci kütüphanesini kazandırdı
Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurucularından Kimya Mühendisi, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Nejat İşcan tarafından oluşturulan 98. kütüphane Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu’nda açıldı.
Açılış törenine, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Şube Müdürü Aygül Akkaya, hayırsever araştırmacı yazar Nejat işcan, Müdürü Yılmaz Uğur, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Her yaş gurubuna hitap eden kitapları bağışlayan hayırsever araştırmacı yazar İşcan, kitap sayısının şu an için bin 700 olduğunu, ancak 3 bine ulaşması için çalışacağını söyleyerek; kitapları okulun kütüphanesine kendi elleriyle yerleştirip gerekli düzenlemeleri yaptı. Nejat İşcan, konuşmasında, "İhtiyacı olan okullara benim 98’ci kütüphanem oldu. Türkiye’de çeşitli illerde, ilçelerde, köylerde dahi kütüphane kurduk. Kurduğum kütüphaneler bütün konuları içeriyor. Ansiklopedileri bile koyuyorum, çünkü geçmiş yıllarda basılmış belgelerimiz, arşivlerimizdir. Kütüphanenin anlamı nedir? Arşivdir. Ülkenin arşivi bunlar, korumak zorundayız. Diğer ülkelere kendimizi nasıl anlatacağız, nasıl tanıtacağız. İşte bu kitaplarla onun için. İlk emir ’oku’ olduğu için okuyalım, okuyalım, benim bütün felsefem bu” dedi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Münür Şahin, katkılarından dolayı araştırmacı yazar Nejat İşcan’a teşekkür etti. Başkan Şahin, ”Değerli hocamız 46’nci kitabını yazıyorlarmış. Biz de 47-48’nci kitabını da bizimle Osmaneli ile tamamlamasını istiyoruz. Özellikle Osmaneli tarihi ve mimari olarak hocamızın çalışmalarını yapabileceği yer olarak düşünüyoruz. Belediye olarak hocamızın kitap çalışmalarında yanında olduğumuzu bilmesini isteriz. Okullarımıza yapmış olduğu desteklerinden dolayı tüm Osmaneli halkı adına, öğretmenlerimiz adına ve öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci de kütüphanenin açılış töreninde yaptığı açıklamada, “Bu kütüphanenin oluşturulmasına emeği geçen ve katkı sağlayan Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurucularından Kimya Mühendisi, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Nejat İşcan teşekkür ediyorum. Hayırsever iş adamlarının eğitime katkı yapmaları bizleri çok sevindiriyor. Biz eğitimi seviyoruz. Çocukların okumalarını ileride iyi yerlere gelmelerini istiyoruz. Bunun yolu da tabii ki okumaktan geçiyor. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın da bu kitaplardan ve kütüphaneden en iyi şekilde yararlanmalarını ve kendilerini bilgi dolu bireyler olarak yetiştirmelerini diliyorum. Kütüphane okulumuza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
(ZC-MET-Y)
.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.