Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerindeki Renkleri Duvarlara Yansıttı

Kırklareli Belediyesi, Yayla Mahallesi’nin kültür, sanat ve cazibe merkezi olması yolunda adımlar atmaya devam ediyor. "Yayla Sanat Meydan"ı projesi kapsamında zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın, Yayla Mahallesi’nin duvarlarını yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayallerindeki Renkleri Duvarlara Yansıttı
Kırklareli Belediyesi, Yayla Mahallesi’nin kültür, sanat ve cazibe merkezi olması yolunda adımlar atmaya devam ediyor. "Yayla Sanat Meydan"ı projesi kapsamında zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın, Yayla Mahallesi’nin duvarlarını yaptığı resimler ile renklendirmeye başladı. Hayallerindeki renkleri duvara yansıtan zihinsel engelli Muhammed Yalçın’ın çalışmaları büyük beğeni topladı.
"MUHAMMED İLE HAYALLERİMİZ YAYLA MAHALLESİ’NDE KESİŞTİ"
Çalışmaların yapıldığı alanda bir basın açıklaması düzenleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Muhammed’in hayalleriyle Kırklareli Belediyesi’nin hayallerinin Yayla Mahallesi’nde kesiştiğini söyledi.
Kesimoğlu, Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Alanı’nın ilk çalışmalarını Muhammed’le başlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden ederek, "Tarihe baktığımızda büyük insanların kısıtlı imkanlarla harika işler başardığını görürüz. Muhammed de onlardan biri. Muhammed Yalçın zihinsel engelli bir ressam. Onu ilk kez CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu keşfetti. Şimdi Türkiye tanıyor. Ünü sınırları aşmaya başladı. Muhammed yaptığı işi çok seviyor. Hayalleri için çabalıyor. Hayallerini renklere, renkleri duvarlara taşıyor. Çok güzel resimler yapıyor. Muhammed’in hayalleriyle Kırklareli Belediyesi’nin hayalleri Yayla Mahallesi’nde kesişti. Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Alanı yapım çalışmaları Muhammed’in fırçasından çıkan renk renk hayallerle başlıyor. İlk kazmayı Muhammed vurdu, ardından belediyemizin çalışmalarıyla Yayla Mahallesi Kırklareli’nin kültür, sanat ve turizm cazibe merkezi olacak’’ dedi.
"YAYLA MAHALLESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK"
Yapacakları çalışma ile Yayla Mahallesi’nin çok kısa sürede cazibe merkezi haline geleceğinin altını çizen Kesimoğlu, "Muhammed 4 gündür bu meydanda resim yapıyor. Biz sadece ona bir duvar teslim ettik. O içinden gelen renkleri, engelsiz duvara taşıyor. Hayallerini bizimle paylaşıyor. Biz onun hayallerini bu meydanda geliştireceğiz. Bir ay kadar süre içinde bu meydan ’Yayla Sanat Meydanı’ olarak Kırklareli’nin cazibe merkezine dönüşecek. Muhammed’in tuvallerindeki renkler bu meydandaki evlerde yaşayacak. Renk renk evlerin pencerelerinden balkonlarından çiçekler sarkacak. Ve hazırlanmakta olan Kültür Sanat Kulübeleri’mizde yerel el sanatları ürünlerimiz, yerel mutfak ürünlerimiz satışa sunulacak. Hem ev kadınlarımıza, yerel sanatçılarımıza ürünlerini pazarlama imkanı sağlayacağız hem de Kırklareli’mize gelenlerin ziyaret edeceği bir mekan sağlayacağız. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızın örneklerini sunacağız. Göreve geldiğimizden bu yana projelerimizi geliştirdik. Şimdi o projelerimizi uygulama zamanı geldi. Her şey mutlu insanlar kenti Kırklareli için" diye konuştu.
"BİR MUTLULUK DAHA YAŞIYORUZ"
Başkan Kesimoğlu, engellilere yönelik bir diğer çalışma olan Engelsiz Dostluk Cafesi ile alakalı da bilgiler verdi. Kesimoğlu, "Engelliler haftasında mutluluğumuz sadece Muhammed’i aramızda görmekle kalmıyor. Hafta içinde engelli 4 çocuğumuzu da anneleriyle birlikte Engelsiz Dostluk Cafe’mizde çalıştırmaya başlıyoruz. Onların sosyalleşmesine katkı sağlamaya çabalıyoruz. Ardından yine Engelsiz Dostluk Cafe’mizin yanında el sanatları mekanları yaratıp dezavantajlı insanlarımıza tahsis edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ressam Muhammed Yalçın’a plaket Muhammed’in babası Hasan Yalçın’a da çiçek takdim etti.
Programa, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi, Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği, Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği, Kırklareli Amatör Ressamlar Derneği üyeleri de katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.