Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasankeyf’te 3 bin yıl öncesine ait altyapı tesisatı bulundu

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde devam eden arkeolojik kazı çalışmalarında 3 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen altyapı tesisatı bulundu.Baraj gölü altında kalacak olan Hasankeyf’in 4...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasankeyf’te 3 bin yıl öncesine ait altyapı tesisatı bulundu

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesinde devam eden arkeolojik kazı çalışmalarında 3 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen altyapı tesisatı bulundu.

Baraj gölü altında kalacak olan Hasankeyf’in 4 ayrı noktasında devam eden arkeolojik kazı çalışmalarında geçmiş medeniyetlere ait kalıntılar çıkmaya devam ediyor. Dicle Nehri kenarındaki Höyük, Kale başı, Kızlar Camii’nin yanı ve Tarik Mahallesi’nde arkeolojik kazı çalışmaları sürüyor. Çalışmaların yapıldığı Kızlar Camii yanındaki alanda 3 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen altyapı tesisatı bulundu.

Altyapının geçmiş dönemlere ait bir hamam tesisatı olabileceğini belirten Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, ilçede yapılan kazılarda Hasankeyf medeniyetinin ne kadar güzel olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Kazılarda 3 bin yıl öncesinde Hasankeyf’te kanalizasyon ve su şebekesi olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Akdeniz, “Kazılarda her şey karşımıza çıkmaktadır. Şu anda tüm dünya bu kanalizasyonun binlerce yıl öncesine ait olması Hasankeyf için daha da aydınlatıcı bir olay olduğunu bize gösteriyor. Bazı yerleşim yerlerinde ve Hasankeyf’in şu anki durumunda olmayan kanalizasyonlar dedelerimiz ve geçmişimiz 3 bin yıl önce altyapı sorununu çözmüşler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.