Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harem balesi Hattuşa’da sahnelendi

Hitit Medeniyeti’nin başkenti Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınışının 30. yılı dolayısıyla Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ilk Türk bale eseri olan ’Harem’ adlı gösterisi, Çorumlu sanatseverlerle...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 01:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 01:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harem balesi Hattuşa’da sahnelendi
Hitit Medeniyeti’nin başkenti Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınışının 30. yılı dolayısıyla Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ilk Türk bale eseri olan ’Harem’ adlı gösterisi, Çorumlu sanatseverlerle buluştu.
Tarihi Hattuşa Milli Parkı’nın girişindeki Hitit Surları önünde koreografisini Merih Çimenciler’in, dekor ve kostüm tasarımını Rus Alexander Vasillie’in yapılan gösteri vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, amaçlarının Hattuşa’yı daha fazla tanıtmak olduğunu söyledi. Hitit Medeniyeti’ne başkentlik yapan Hattuşa’nın, tarihi açıdan önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Aydoğan, Hattuşa’nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınışının 30. yılı dolayısıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, bu etkinliklerle Hattuşa’nın bilinirliliğini arttırmayı planladıklarını ifade etti.
Hititlerin ilkleri gerçekleştiren çok bütük köklü bir medeniyet olduğunu anlatan Aydoğan, “Bugünlerde çok ihtiyacımız olan dünyadaki ilk yazılı barış antlaşması bu toprakların medeniyeti tarafından imzalanmıştır. İlk kurumsal ticaret buralarda yapılmıştır. İlk meclis burada oluşturulmuştur. Ve kadının toplumdaki statüsündeki adımlar burada atılmıştır. Ele ele verirsek dünya çapındaki bu kıymeti daha çok insana duyuyuruz. Bundan ülkemiz ve Çorum kazançlı çıkacaktır” dedi.
Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da Hattuşa’da ilk kez böyle geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlediklerini, Hattuşa’nın tanıtımı için bu tür etkinliklere daha fazla önem vereceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından Devlet Opera ve Balesi Genel Koordinatörü Alptekin Gültekin ile Harem Balesi Koreografisi ve Devlet Sanatçısı Merih Çimenciler’e plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.