Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitim Kursları emeklileri ressam yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 5 yıldan bu yana devam eden resim kurslarına katılan emekliler ressam oldu. Ahmet Akın Kültür Merkezinde, Yasin Ürüçoğlu ve Banu Ürüçoğlu’nun öğretmenliğini yaptığı kursta birbirinden güzel tablolar...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halk Eğitim Kursları emeklileri ressam yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 5 yıldan bu yana devam eden resim kurslarına katılan emekliler ressam oldu. Ahmet Akın Kültür Merkezinde, Yasin Ürüçoğlu ve Banu Ürüçoğlu’nun öğretmenliğini yaptığı kursta birbirinden güzel tablolar hazırlayan 32 emekli, Mayıs ayında düzenlenecek yıl sonu sergisine hazırlanıyorlar.

Burhaniye’de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 5 yıldan bu yana düzenlediği kurslara katılan çok sayıda emekli resim yapmayı öğrendi. Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan resim kursu Mayıs ayına kadar devam edecek. Kurs, haftanın Çarşamba ve Cuma günleri düzenleniyor. Kursiyerlerden bazıları kişisel sergi açacaklarını anlatırken, kendilerine yardımcı olan Yasin Ürüçoğlu ve Banu Ürüçoğlu’na teşekkür etti. 4 yıldan beri kursa geldiğini anlatan emekli Ziraat Teknikeri Ergenç Çavuşoğlu, ”Bu atölyede dördüncü yılımdır. Her dalda resim yapıyorum. Kara kalem, sulu boya, soft pastel ve yağlı boya resimlerim var. Şu ana kadar 200’ün üzerinde resim hazırladım. Niyetim bu sene özel bir sergi açmak” dedi.

Çocukluğundan beri resme meraklı olduğunu anlatan Aysun Muştu da, ”Çocukluğumdan beri resim yapmayı çok severim. Ama, buraya iki senedir geliyorum. Yasin Ürüçoğlu, Banu Ürüçoğlu hocamla çalışmaya başladım. Çok memnunum” dedi. Atilla Göktürker ise, ”Tabi birçok arkadaş sergi açma hayalinde, bireysel veya toplu olarak. Benim öyle bir hayalim olmadı. Benim yaptığım resimler devamlı evimde asılı. Çok şükür çocuklar gelip gelip alıyorlar. Arkadaşlar alıp gidiyorlar” dedi. Abdullah Uğur da, ”Hocalarımızın gayreti ve arkadaşlarımızın teşvikleri ile bir takım resimler yaptım. Yaptığım resimlerin bir bölümünü çocuklarım alıyorlar. Bir bölümü bende katılıyor. Dolayısıyla bu benim için bir uğraş oluyor” dedi. Zeki Bircihan ise, ”Emekli arkadaşlarla çok güzel vakit geçiriyoruz. Güzel resimler yapıyoruz” dedi. Kursa yeni geldiğini anlatan Kenan Aktaş da, ”İki aydan beri bu atölyede resim çalışmasına başladım. Çok sıcak bir ortam. Sağ olsun hocamızda ilgileniyor. Hepsine teşekkür ederim” dedi. Hesna Ekmekçi ise,” Ufak tefek çalışmalarım vardı. Geliştirmek amacıyla geldim. İleriye dönük kişisel bir sergi düşünüyorum” dedi. Kursların 5 yıldan bu yana devam ettiğini anlatan Öğretmen Yasin Ürüçoğlu de, ”Yağlıboya resim kursundayız. Sırf yağlıboya resim kursu değil. Farklı resim malzemeleri kullanıyoruz. Sulu boya resim yapan arkadaşlarımız var. Akrilik, kuru kalemler, soft pasteller gibi farklı teknikleri kullanıyoruz. Yeni başlayan arkadaşlarımız için de temel sanat eğitimi veriyoruz. Bu sezon 32 kişiyiz. Fakat, 3 yıldır 5 yıldır bu kurslara gelenler var. Hepsi için ayrı bir eğitim programımız var. Halk Eğitim Merkezinin yılsonu etkinliğinde sergi açacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.