Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hakemli dergi ‘Lale’ yayın hayatına başladı

Kültür, sanat ve medeniyet başlıklarında içeriklerin yer alacağı hakemli dergi “Lale”nin ilk sayısını yayımladı. Dergi yılda üç defa yayımlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kültür, sanat ve medeniyet başlıklarında içeriklerin yer alacağı hakemli dergi “Lale”nin ilk sayısını yayımladı. Dergi yılda üç defa yayımlanacak.

Geleneksel sanatların yaşatılması ve tanıtılması konusunda çalışmalar yürüten, bu alanda yayınlara imza atan Geleneksel Sanatlar Derneği; kültür, sanat ve medeniyet başlıklarında içeriklerin yer alacağı hakemli dergi ‘Lale’nin ilk sayısını yayımladı.

Lale Yayıncılık’tan çıkan derginin yayın kurulunda Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Dr. Uğur Derman Prof. Dr. Çiçek Derman, Prof. Dr. Selçuk Mülayim, Dr. Filiz Çağman gibi isimler yer alıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Ahmet Akcan’ın üstlendiği Lale dergisi yılda üç defa yayımlanacak.

“Dergi sanat çevrelerinde heyecanla karşılandı”

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akcan, derginin kuruluş öyküsünü “Geçmişten günümüze pek çok din, dil, ırk ve kültüre ev sahipliği yapan Anadolu, bu birikimin neticesinde bugün dünyanın en zengin kültürel çeşitliliğine sahip coğrafyasıdır. Böylesine zengin kültür, sanat ve medeniyet birikimine sahip olmanın bilinciyle geleneksel sanatlar alanında büyük bir ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz Lale dergisini çıkarmaya karar verdik.

Pek çok sanatkârımız böyle bir derginin hasretini dillendirmişti fakat bu fikri hayata geçirecek ilk adım, Geleneksel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı sırasında Semih İrteş Hocanın teklifleri ve yönetim kurulu üyelerimizin destekleriyle atıldı. Dergiyi çıkarma kararımızı paylaştığımız sanatkâr ve akademisyenler büyük bir heyecanla derginin isabetli bir karar olduğunu ve bunu desteleyeceklerini belirtti” ifadeleriyle özetledi.

Derginin ilk sayısında Mevlana Türbesi Kubbe-i Hadra Kalemişi Restorasyonu’nda Yeni Buluntular, Somut Olmayan Kültürel Miras Öğesi Olarak Tezhib Sanatı, Osmanlı Hattatlarının Mürekkebat Meşklerinde Yazdıkları Metinler, Osmanlı Minyatürlerinde Padişah Portreleri, Din ve San’at, Bir Kazasker Mustafa İzzet Efendi Şaheseri Delâ’ilü’l-Hayrât, Klasik Cild Sanatına Adanmış Bir Ömür: İslam Seçen ve daha birçok makale, araştırma yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.