Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencilerinden "Lisansüstü 2016" sergisi

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen "Lisansüstü 2016" öğrenci karma sergisi, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Girişi ve Enstitü Salonları’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Düzenleyiciliğini ve ev...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güzel Sanatlar Enstitüsü öğrencilerinden "Lisansüstü 2016" sergisi
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen "Lisansüstü 2016" öğrenci karma sergisi, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Girişi ve Enstitü Salonları’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Düzenleyiciliğini ve ev sahipliğini Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. S. Sibel Sevim, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Serla Balkarlı ve Yrd. Doç. Selçuk Yılmaz’ın yaptığı serginin açılışına; Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Anadolu Üniversitesi Sanattan Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Sadettin Aygün ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Serginin açılışında, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası (ASO) sanatçıları tarafından kurulan “ASO Yaylı Çalgılar Dörtlüsü” ziyaretçilere kısa bir açılış dinletisi verdi.
Sergi açılışında konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. S. Sibel Sevim, “Aslında bu sergilerimizi hep eğitim-öğretim döneminin bitiminde, yıl sonunda açıyorduk. Fakat bu dönemin akabinde yaz dönemi geldiği için de çok fazla ziyaretçi kitlesine ulaşamıyorduk. Dolayısıyla bu sene sergimizi yeni eğitim-öğretim döneminin başlangıcında açmak istedik’’ dedi.
Prof. Sevim, serginin hemen ardından 500 kişilik ulusal bir kongrenin de yapılacağının haberini verdi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öğrencilerinden 68 öğrencinin baskı sanatları, cam, çizgi film, grafik, heykel, iç mimarlık, resim ve seramik üzerine yapmış oldukları toplam 68 eserin yer aldığı sergi, 30 Aralık Cuma gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.