Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Güneyin İncisi’ Ödülü Zülfü Livaneli’ye verildi

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ye, Adana’da ki Güney Eğitim Vakfı’nın 22. kuruluş yıl dönümü balosunda ‘Güneyin İncisi’ ödülü verildi.Üniversite sınavında başarılı ancak maddi olanaklardan yoksun öğrencilere karşılıksız...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’ye, Adana’da ki Güney Eğitim Vakfı’nın 22. kuruluş yıl dönümü balosunda ‘Güneyin İncisi’ ödülü verildi.
Üniversite sınavında başarılı ancak maddi olanaklardan yoksun öğrencilere karşılıksız burs desteği sağlayan Adana’da ki Güney Eğitim Vakfı, 22. kuruluş yıldönümü balosunu Sheraton Adana Otel’de gerçekleştirdi. Düzenlenen balo Güney Eğitim Vakfı’nın tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.
“Hedefimiz 1250 öğrenciye burs”
Tanıtım filminin ardından konuşan Güney Eğitim Vakfı Başkanı Sadi Alyeni, “Geçen yıl Güney Eğitim Vakfı 450 öğrenciye burs katkısında bulundu. Hedefimiz, 1250 öğrenci sayısına ulaşmak. Buna ulaşabilmemiz için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Daha sonra gazeteci Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Zülfü Livaneli belgeseli izlendi.
“Ödül almak ülkemizde bedava hale geldi”
Ünlü Sanatçı Zülfü Livaneli’ye ‘Güneyin İncisi’ ödülünü Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban Gökçeli verdi. Ödülünü aldıktan sonra konuşan Livaneli, “Ödül almak ülkemizde bedava hale geldi. Ama ödülü alandan çok ödülü veren önemli. Bende hayatımda buna dikkat ettim. Bana verilen, verilmesi önerilen ödüller hakkında gerçekten seçici davranıyorum. Kendini halka, eğitime, aydınlığa, Mustafa Kemal aydınlığına, hümanizme adamış kurum ve kuruluşların ödüllerini büyük bir zevkle alıyorum” dedi.
Doğuştan alevi olmadığı için üzüldüğünü fakat 10 yaşında alevi olduğu için mutlu olduğunu belirten Livaneli daha sonra şunları söyledi:
“2 şeye çok üzülürüm. Ben niye doğumdan alevi olmadım diye üzülürüm. Ama sonra da 10 yaşımda aleviliği keşfedip alevi olduğum için sevinirim. İkinci üzüntüm ise niye Adanalı değilim diye üzülürüm ama bunu da telafi ettim. Yaşar Kemal dolayısıyla Adanalı oldum. Onun için Adanalı alevi hemşehrilerim akşamınız kutlu olsun.”
Düzenlenen kuruluş yılı programında 2012-2016 yılları arasında Güney Eğitim Vakfı’na katkı sunan kişilere de plaket verildi. Programa ayrıca Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zülfü Livaneli’nin eşi Ülker Livaneli ve Güney Eğitim Vakfı üyeleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.