Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Guggenheim Ubs Map Küresel Sanat Girişimi South London Galerisi’nde

Guggenheim’in ilk büyük işbirliği ve sergi sunumu olan Under the Same Sun: Art from Latin America Today 10 Haziran tarihinde İngiltere’deki South London Galerisi’nde (SLG) açılıyor.Fuar, Guggenheim’in sürekli koleksiyonuna olan uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Guggenheim’in ilk büyük işbirliği ve sergi sunumu olan Under the Same Sun: Art from Latin America Today 10 Haziran tarihinde İngiltere’deki South London Galerisi’nde (SLG) açılıyor.
Fuar, Guggenheim’in sürekli koleksiyonuna olan uluslararası erişimi güçlendirecek çok yıllık yatırım programı Guggenheim UBS MAP Global Art Initiative programının bir parçasıdır. Under the Same Sun, modern sanat uygulamasına ilişkin akademik bir araştırmayı Latin Amerika’dan Avrupa’daki en büyük Latin Amerika topluluğuna ev sahipliği yapan Güney Londra’ya getiriyor. UBS’nin desteği sayesinde Guggenheim sunumu, önceden Peckham Road Fire Station olan South London Galerisinin yeni sergi alanını ilk defa halkın beğenisine sunmuş olacak.
Fuar, Latin Amerika’da Guggenheim UBS MAP Küratörü Pablo León de la Barra ile South London Galerisi ekibinin işbirliği sonucunda düzenlenmiştir ve kurulum, boya, performans, fotoğraf, heykel ve video gibi ortamlar ve yöntemlerle çalışan kırktan fazla sanatçının çalışmalarını barındırmaktadır.
KATILAN SANATÇILAR
Katılım gösteren sanatçıların isimleri şu şekildedir: Jennifer Allora ve Guillermo Calzadilla, Carlos Amorales, Alexander Apóstol, Tania Bruguera, Luis Camnitzer,Marianna Castillo Deball, Alejandro Cesarco, Raimond Chaves ve Gilda Mantilla, Donna Conlon ve Jonathan Harker, Adriano Costa, Eduardo Costa, Minerva Cuevas, Jonathas de Andrade, Wilson Diaz, Rafael Ferrer, Regina José Galindo, Mario García Torres, Tamar Guimarães, Federico Herrero, Alfredo Jaar, Claudia Joskowicz, Runo Lagomarsino, David Lamelas ve Hildegarde Duane, Marta Minujín, Carlos Motta, Iván Navarro, Rivane Neuenschwander, Gabriel Orozco, Damián Ortega, Amalia Pica, Wilfredo Prieto, Paul Ramírez Jonas, Beatriz Santiago Muñoz, Gabriel Sierra, Javier Téllez, Erika Verzutti ve Carla Zaccagnini.
SERGİNİN SOUTH LONDON GALERİSİNDEKİ GÖSTERİMİ İÇİN ÖZEL OLARAK TASARLANAN PROJELER
Şilili sanatçı Alfredo Jaar, New York Times Meydanındaki elektronik billboardda 1987 yılında gösterilen A Logo for America çalışmasının ilk İngiltere yayınını Londra merkezindeki bir ekranla gerçekleştirecek. Yirmi yılı aşkın süredir ilk defa Temmuz ila Ağustos tarihleri arasında Kübalı sanatçı Tania Bruguera, İngiltere’de misafir edilecek. Kosta Rikalı sanatçı Federico Herrero, Peckham’daki çocuk oyun alanını farklı ve parlak renkli yer ve duvar boyası uygulayarak yepyeni bir alana dönüştürmek için yerli halkla birlikte çalışacak. Arjantinli sanatçı Amalia Pica, Asamble (2015) adlı performansının 11 Haziran saat 12’deki Peckham Square gösterimi için davet edilen katılımcılarla birlikte çalışacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.