Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engellilerin konseri yüreklere dokundu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında halk konseri verildi. Görme engelliler müzisyenlerin konseri büyük ilgi gördü.3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Açıköğretim...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında halk konseri verildi. Görme engelliler müzisyenlerin konseri büyük ilgi gördü.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Açıköğretim Fakültesi katkılarıyla hazırlanan halk konserinde, Eskişehir ve çevre illerden gelen görme engelli müzisyenler sahneye çıktı. Çalınan türkülerle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatan görme engelli sanatçılar, adeta gönüllere dokundu. Seslendirilen parçalar sonrası dinleyiciler tarafından beğeni toplayan müzisyenler, özellikle ölüm yıl dönümü nedeniyle seslendirdikleri Neşet Ertaş parçaları sırasında büyük alkış aldı. Yoğun ilgi gösterilen halk konserinde, görme engelli dinleyiciler de söylenen parçalara alkış tutarak eşlik etti.

“Anadolu Üniversitesi engelliler konusunda hassasiyeti olan bir üniversite”
Konser programı hakkında görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bu hafta engelliler haftasıydı. Anadolu Üniversitesi’nin engelliler konusunda her zaman söylüyoruz hassasiyeti olan bir üniversite. Biz engelli öğrencilerimizin, engelli vatandaşlarımızın engel tanımadıklarını biliyoruz aslında o engel bizde maalesef. Bugün bu konserde de gördük ki engelli kardeşlerimize eğer fırsat tanınırsa onlar sporda, sanatta, bilimde, hayatın her alanında başarılı olacaklar. Bugünkü konser gerçekten çok hoştu. Şimdi ikinci yarısını da izleyeceğiz. Engelli öğrencilerimizin özellikle, Açıköğretim sistemindeki öğrencilerimizin bu başarıları göstermesi bizi daha da mutlu ediyor. Hem öğrenci olarak başarılılar hem de bu alanda sosyal hayatın her boyutunda başarılılar. Ben toplum olarak bize çok önemli mesajlar verdiklerini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da toplumun tüm kesimleri bu mesajdan gereken dersleri alırlar ve engellilerin önündeki engelleri biz kaldırırız inşallah” ifadelerini kullandı.

“Gelen arkadaşlar hem eğleniyor hem de görme engellilerin hayatın her alanında olduğunu gösteriyor”
Hazırladığı konser organizasyonunu hakkında bilgi veren Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencisi görme engelli Abidin Karademir, konseri görme engelli arkadaşlarının talep ettiği belirterek, “Eskişehir’deki ve çevresindeki görme engelli arkadaşların talep ettiği bir organizasyondu. Bana bu talep ulaştıktan sonra da ben rektör yardımcım aynı zamanda Açıköğretim Dekanı Yücel Bey ile görüştüm anlattım ve daha sonra bugün bu organizasyonu gerçekleştirdik. Sahnedeki her arkadaşımız görme engelli. Kimileri Eskişehir’den kimileri İstanbul’dan geldi. Dünya Engelliler Günü sebebiyle birçok etkinlik yaptık. Eğitimde kendimizi kanıtladığımızı düşünüyoruz. Sporda da çok güzel etkinlikler yaptık. Bu da sanatla alakalı olsun istedik. Bir müzik gecesi düzenledik ve buradaki arkadaşlar kendi hünerlerini sergiliyorlar ve gelen arkadaşlar hem eğleniyor hem de görme engellilerin hayatın her alanında olduğunu gösteriyor. Bu açıdan önemli bir gece bizim için. Lütfen engelliler boş durmasın o bir utanç kaynağı değil. Siz isteyin topluma dünyaya ne yapabileceğimizi gösterebiliriz. Bu her alan için geçerli. Her alanda eşit olduğumuzu düşünüyorum. Bir engel gurubuna dahil olmayan insanlarla. Siz yeter ki inanın kendinize ve bir şeyler yapmayı isteyin” şeklinde konuştu.
Öte yandan Yunus Emre Kampusü Sinema Salonu’nda gerçekleşen konser programına, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, üniversite yönetimi, çok sayıda görme engelli ve öğrenci katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.