Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli şair 4. kitabını çıkardı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 41 yıl önce behçet hastalığına yakalanarak görme yetisini kaybeden Şevki Kaysal, hayata küsmedi ve 4. şiir kitabını yazarak okurları ile buluşturdu.Görme engelli 68 yaşındaki Şevki Kaysal, “Köy evinde akşam...

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2017 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2017 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görme engelli şair 4. kitabını çıkardı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 41 yıl önce behçet hastalığına yakalanarak görme yetisini kaybeden Şevki Kaysal, hayata küsmedi ve 4. şiir kitabını yazarak okurları ile buluşturdu.

Görme engelli 68 yaşındaki Şevki Kaysal, “Köy evinde akşam vakti” isimli 4. kitabını arkadaş, eş ve dostlarına ücretsiz olarak dağıtıyor.

"Kemençe ile ilham alıyorum"

“Köy evinde akşam vakti" şiir kitabının dördüncü şiir kitabı olduğunu söyleyen görme engelli Şevki Kaysal, “1976 yılında behçet hastalığına yakaladım. 1990 yılına kadar gözlerim ufak tefek iyiydi. 1993 yıllarında ise iki gözüm de görme duyusunu kaybetti. İçimde her zaman kitap yazma isteği vardı ve hayattan kopmayıp kendim şiir yazmaya karar verdim. İçimde bir ses bana ‘yaz’ diyordu. Sürekli içim kıpır kıpır ediyordu. Bir şiir, iki şiir, üç şiir derken devamı sürekli geldi. Şiir yazmaya hayatımın sonuna kadar devam edeceğim. Yalnız kaldığım zaman vakit geçirmek için kemençe çalıyorum, eğleniyorum. Ondan sonra aklıma hemen bir dörtlük geliyor. Daha sonra bu 5-6 kıta oluyor ve şiir meydana çıkıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.