Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçlerin Gölü Belgeseli’nin Galası Bandırma’da Yapıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Göçlerin Gölü Belgeseli galası yapıldı.Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki Göçlerin Gölü Belgeseli’nin galasına Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Göçlerin Gölü Belgeseli galası yapıldı.
Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki Göçlerin Gölü Belgeseli’nin galasına Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve sanatseverler katıldı.
Çekimlerinin yaklaşık 4 ay sürdüğü belgeselin kurgu sürecinin ardından Bandırma Kuşcenneti’nin ve Manyas Gölü’nün tarihsel önemini ele alan önemli bir belgesel film Bandırma sanatsever ile buluştu. Bandırma Belediyesi, eşsiz doğa güzelliklerinden olan Kuşcenneti ve onun çevresinde yer alan köylerin tarihsel geçmişinin ele alındığı ’Göçlerin Gölü’ adlı belgesel filminin ana sponsoru oldu.
Yönetmenliğini Gökhan Kasapoğlu’nun yaptığı belgeselin görüntü yönetmenliğini Kurtuluş Yılmaz, senarist ve metin yazarlığını da Kaan Bingül gerçekleştirdi.
Göçlerin Gölü Belgeseli, dünyada ve ülkemizde kuşların göçüyle adını duyuran Manyas Kuş Gölü’nü faklı bir özelliğiyle ele alırken, bu kez gölün çevresindeki köylerin son 200 yıllık tarihsel geçmişini beyaz perdeye taşıdı.
Çekimlerin Manyas Kocagöl, Bandırma Gölkaya, Bereketli, Yeni Sığırcı, Kuşcenneti ve Ergili köylerinde gerçekleştirildi. Belgeselin aynı zamanda Manyas Gölü’nün kültürel ekolojisi üzerine yapılan ilk belgesel olma özelliği taşıyor. Belgeselde bu köylerde yaşayan Hristiyan Don Kazaklarından 93 muhacirlerine Kafkas göçmenlerinden mübadillere kadar çok sayıda vatandaşımızın tarihsel geçmişleri işlendi.
Projenin danışmanlığını ünlü Altın Portakal ve Altın Koza ödüllü Yönetmen Tunç Başaran’ın yaptığı belgeselde yine ünlü sinema oyuncusu Ahmet Mekin de konuk oyuncu olarak yer aldı.
Göçlerin Gölü Belgeseli Bandırma’da yaşayan sanatseverlerden tam not aldı.
Gala sonrası ödül töreni düzenlenerek Göçlerin Gölü Belgeseli çekimlerinde emeği geçenlere ve sponsorlara ödülleri ana sponsor olan Bandırma Belediyesi tarafından verildi. Ödül töreni sonrası gala sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.