Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik Oda Orkestrası’ndan Oxford ve Londra’da sanat şöleni

Türk dünyasının farklı ülkelerinden seçilmiş genç yeteneklerin bir araya gelmesi ile oluşan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, “Avrasya’nın Sesleri Turnesi” kapsamında İngiltere’nin Oxford ve Londra şehirlerinde konserler verdi.Türk...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik Oda Orkestrası’ndan Oxford ve Londra’da sanat şöleni
Türk dünyasının farklı ülkelerinden seçilmiş genç yeteneklerin bir araya gelmesi ile oluşan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, “Avrasya’nın Sesleri Turnesi” kapsamında İngiltere’nin Oxford ve Londra şehirlerinde konserler verdi.
Türk Çumhuriyetleri’nin bağımsızlıklarının 25. yılı kutlamaları kapsamında yeniden bir araya getirilen ve çalışmalarını 10-22 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de sürdüren TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, 26 Temmuz 2016 tarihinde Oxford Üniversitesi Sheldonian Tiyatrosu’nda verdiği konserle sanatseverlerin karşına ilk kez çıktı. Konserde Şef Anvar Akbarov ve Mustafa Mehmandarov yönetiminde dünya klasiklerinin yanı sıra Türk dünyası bestecilerine ait eserler yer alırken, dinleyiciler Türk dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıktı. Konseri yaklaşık bin sanatsever izledi.
TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlığının 25. yılı için özel olarak gerçekleştirilen turne kapsamında İngiltere’nin Londra ve Oxford şehirlerinde verdiği konserlerin ardından İskoçya’nın Edinburgh ve Glasgow; İtalya’nın ise Forli ve Pesaro şehirlerinde de konserler verecek. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2010 yılında Türkçe konuşan halkların müzik potansiyelinin evrensel klasik müzik diliyle yansıtılması, Türk kültürünün ve Türk klasik müzik bestelerinin daha yakından tanınmasının sağlanması ve popülerleştirilmesi amacıyla kurulan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, TÜRKSOY üyesi ülkelerde bulunan konservatuarlarda öğrenim görmekte olan yetenekli öğrencilerinden oluşuyor. Her yıl TÜRKSOY’a üye ülke kültür bakanlıkları vasıtasıyla seçilen gençler, TÜRKSOY’un organizasyonunda bir araya gelerek repertuar çalışması gerçekleştirerek, gerçekleştirilen çalışmaların akabinde ise dünyanın farklı noktalarında konserler düzenliyor. Konserlerinde Türk bestekarlara ait birbirinden özel eserlerin yanı sıra dünya klasiklerine de yer veren TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, kuruluşundan bu yana farklı sanatçılarla 9 kez toplanıp, dünyanın önemli sanat merkezlerinde 40 solo konserle sahne aldı. 2011’de Türk devletlerinin bağımsızlıklarının 20. yıl dönümüne ithaf edilen ilk albümünü yayınlayan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, 2013 yılında TÜRKSOY’un kuruluşunun 20. yıl dönümüne ithafen ikinci albümünü kaydetti.
Avrasya’nın Sesleri isimli turne, Glasgow ve Edinburgh şehirlerinde gerçekleştirilecek konserlerle devam edecek. TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası’nın turne takvimi şöyle:
“25 Temmuz 2016 : Oxford Üniversitesi Sheldonian Tiyatrosu, Oxford, İngiltere
26 Temmuz 2016: Londra St James Katedrali, Londra, İngiltere
28-29 Temmuz 2016 : Glasgow Kraliyet Konser Salonu, Glasgow, İskoçya
30 Temmuz 2016: Edinburg Greyfiars Kirk Katedrali, Edinburg, İskoçya
1 Ağustos 2016:Chiesa di San Giacomo in San Domenico, Forli, İtalya
3 Ağustos 2016: Rocca Costanza, Pesaro, İtalya.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.