Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yazar, sokaklara kitabını bırakarak mutluluk yayıyor

Yazar Balca Yücesoy, kaleme aldığı ’Ruhum Hep 4 Mevsim’ isimli kitabını, insanlara mutlu sürprizler yapmak ve kitap okumaya teşvik etmek için üzerine yazdığı iyilik temalı notlarla, vakit geçirdiği sokakların çeşitli yerlerine bırakıyor....

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yazar Balca Yücesoy, kaleme aldığı ’Ruhum Hep 4 Mevsim’ isimli kitabını, insanlara mutlu sürprizler yapmak ve kitap okumaya teşvik etmek için üzerine yazdığı iyilik temalı notlarla, vakit geçirdiği sokakların çeşitli yerlerine bırakıyor. Sosyal medyada #kitapsenibulsun etiketiyle insanlara ulaşmaya çalışan genç yazar, bu mutluluk hareketini bir akım haline getirmek için başka yazarları ve okurları da örgütlemeye çalışıyor.
Kendisini, "Adına yazar denince utanan ve burnu kaşınan birisi" olarak tanımlayan, bir çocuk annesi, mağaza müdürü Balca Yücesoy, kaleme aldığı Ruhum Hep 4 Mevsim isimli kitabını insanlara sürprizler yapmak için üzerine yazdığı notlarla Adana’nın ve zaman geçirdiği kentlerin dört bir yanına bırakıyor.
“Dünyayı iyilik kurtaracak”
Başlattığı mutluluk akımını yaymak için başka yazarları da örgütlediğini anlatan Balca Yücesoy, kendisiyle birlikte 8 yazarın kendi kitaplarını kendi şehirlerinin sokaklarına bıraktığını ifade etti. Amacının mutluluk yaymak dışında insanların kitap okumasını sağlamak da olduğunu kaydeden Yücesoy, şöyle devam etti:
“Amacım tamamen insanların kitap okuması ve bunu bir şekilde insanların isteyerek yapması. Yolda sürpriz bir şekilde kitap bulan bir kişi istemese de o kitabı okuyacaktır, en azından merak edecektir. Bir de çok naçizane, minik, güzel notlar yazarak onları mutlu etmeye, gülümsemeye, iyi davranmaya teşvik etmek istiyorum. ’Dünyayı iyilik kurtaracak’tan yola çıkarak böyle bir şey yaptım. Bir tane notta, ‘Bunu bulan kişi ilk gördüğün markete gir, orada bir yaşlı teyze ya da amca bul. Onun elindeki poşetleri al. O poşetleri taşıyarak eve kadar git’ diyor mesela. Daha sonra kitabımı Adana sokaklarında dağıttım. Bir taksinin arka koltuğuna bıraktım, bir arabanın üstüne, bir apartmanın önüne bıraktım.”
“Küçük bir dokunuş olacak”
Yazar Balca Yücesoy, sosyal medyada ’#kitapsenibulsun’ etiketiyle insanlara ulaşmayı planladığına vurgu yaparak, “Yazarlar bitince de insanlar kendi okudukları kitapları, dünyaya kendi notlarıyla sokaklara bıraksın istiyorum. Sokakta bir kitap bulsaydım ve yazarı imzalamış olsaydı, küçük bir notla çok mutlu olabilirdim. Hiç kitap okumuyor olsam bile onu okumak için çaba sarf ederdim. Bu da küçük bir dokunuş olacak diye düşünüyorum tüm insanlar için” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.