Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Ressamların Büyük Başarısı

Her yıl uluslararası alanda düzenlenen FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması 2016 seçmelerinde Türkiye’den dereceye giren genç iki ressam, yaptıkları resimlerle ülkemize ödül kazandırdı.FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu)’ye üye...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Her yıl uluslararası alanda düzenlenen FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması 2016 seçmelerinde Türkiye’den dereceye giren genç iki ressam, yaptıkları resimlerle ülkemize ödül kazandırdı.
FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu)’ye üye ülkelerdeki gençler arasında, havacılık bilincini oturtmak, hava sporlarına gençlerin ilgisini çekebilmek için 1986 yılından beri düzenlenen FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması’nın bu yılki “Hava Sporlarının Doğa İle Uyumu” konulu resim yarışmasından dereceye giren Çağın Akay Yazıcı ve Firuze Nursu İnan, Türkiye’ye iki ödül daha kazandırdı.
87 ülkenin katıldığı ve her ülkeden 6-9, 10-13, 14-17 yaş grupları arasında üç ayrı kategoride yapılan yarışmanın 2016 yılı Türkiye seçmeleri, FAI’nin Türkiye temsilcisi Türk Hava Kurumu koordinatörlüğünde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yapıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinden yollanan 6 bin’in üzerinde resim incelendi.
İnceleme için; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Kıran, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meliha Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Öğretmeni Yaşar Şahin, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğünden Ressam Güler Rastgeldi’nin oluşturduğu seçici kurul üç ayrı yaş grubundan FAI’ye gönderilecek eserleri belirledi.
FAI’nin Lozan’daki merkezinde yapılan seçmelerde; Cumhuriyet İlkokulu (19 Mayıs/Samsun) öğrencisi Çağın Akay Yazıcı 6-9 yaş grubunda Dünya Birincisi, Özlüce Anadolu Lisesi (Nilüfer/Bursa) öğrencisi Firuze Nursu İnan ise Dünya Üçüncüsü oldu. Derece alarak kendilerini ve ülkemizi onurlandıran iki genç ressam, FAI ve THK tarafından ödüllendirilecek.
FAI tarafından düzenlenen resim yarışmalarında Türkiye bugüne kadar; 8 Dünya Birinciliği, 8 Dünya İkinciliği, 15 Dünya Üçüncülüğü ve 3 Özel Ödül kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.