Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Fotoğrafçıdan Etiyopya Fotoğrafları

Denizlili fotoğraf sanatçısı Mahmut Yılmaz, Etiyopya’da objektiflerine yansıyan birbirinden ilginç karelerden oluşan sergisiyle büyük beğeni topluyor.Denizli’de fotoğrafçılık konusunda uzun süre eğitim alan Denizlili fotoğraf sanatçısı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç Fotoğrafçıdan Etiyopya Fotoğrafları
Denizlili fotoğraf sanatçısı Mahmut Yılmaz, Etiyopya’da objektiflerine yansıyan birbirinden ilginç karelerden oluşan sergisiyle büyük beğeni topluyor.
Denizli’de fotoğrafçılık konusunda uzun süre eğitim alan Denizlili fotoğraf sanatçısı Mahmut Yılmaz, Etiyopya’da çektiği birbirinden ilginç kareleri açacağı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunacak. Etiyopya gezisi fikrinin nasıl çıktığını anlatan Yılmaz, “Kendi işlemlerimin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır fotoğraf çekemiyordum. Fotoğraf çekimi konusunda uzun süre eğitim aldım ve bu eğitimlerinin boşa gitmemesi gerektiğini düşünüyordum. Bunun için ses getirecek bir çalışma için arkadaşım Gökhan Emre Akıl ile birlikte Etiyopya’ya gitmeye karar verdik. Hep belgesellerde izlediğimiz ve dünyanın en ilkel kabilelerinin bulunduğu bölgeleri görmeyi ve buradaki izlenimlerimizi Denizliler ile paylaşmak istedik” dedi.
Bu seyahati en ekonomik şekilde planladıklarını belirten Fotoğraf Sanatçısı Mahmut Yılmaz, “Bu seyahati planlarken maddiyatı da göz önünde bulundurarak en düşük bütçeyle en ideal şekilde gezinin üstesinden gelmek istiyorduk. Birkaç farklı havayolunu inceledikten sonra kendimizce en uygun olan havayolu firmasından biletlerimizi aldık ve başkent Addis Ababaya doğru yola çıktık. Başkente indikten sonra bir müddet dinlenip sabah 7 gibi yola çıktık. Kabilelerin yaşamaya başladığı Arba Minch kentine kadar 1 günlük jeep yolculuğumuz vardı. Şoförümüz ve aynı zamanda rehberimiz olan Mesfin Habte ile oldukça zor ve sarsıcı bir yolcuk yaptık” dedi.
Önemli zorluklar çektiklerini belirten Yılmaz, “Etiyopya’da barınma, temizlik, sıcaklık, araba yolculuğu, yemek gibi birçok konuda zorluk çektiğimi söyleyebilirim. Belki fazla titizlikten dolayı zorluk çektim ve benim yerimde başkaları olsa bu kadar zorlanmaz bilemiyorum fakat gittiğimiz destinasyonun hiçte kolay olmadığını ve gerçekten zor olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gezi boyunca rastladığımız özellikle mursi kabilesi ve hala yaşattıkları adetleri beni gerçekten çok şaşırttı. Sadece belgesellerde gördüğüm ve sanki masalmış gibi gelen kabilelerin gerçek olduğunu görmek ilginçti. Ergenliğe girmeden dudaklarını delerek takmaya başladıkları tabak ve gün geçtikçe bu tabağın boyutunu büyütmeleri çok ilginç bir görüntü oluşturuyor. Kabilelerin çoğunun yarı çıplak dolaşması yine bizim pek alışık olmadığımız bir konuydu,ama bu duruma da oraya gidince insan alışıyor ve hiç garip gelmiyor” dedi.
Forum Çamlık AVM’de görücüye çıkan sergiye vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.