Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç arkadaşlarına ’bu fırsatı değerlendirin’ çağrısı

Tepebaşı Belediyesi’nin 6 yıl önce kurduğu “Gençlik Tiyatrosu” ile sanat hayatına atılan, birçok başarılı çalışma içinde olan 22 yaşındaki Mert Han Süalp, genç arkadaşlarıma Tepebaşı’nın sunduğu bu fırsatları değerlendirmelerini...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genç arkadaşlarına ’bu fırsatı değerlendirin’ çağrısı
Tepebaşı Belediyesi’nin 6 yıl önce kurduğu “Gençlik Tiyatrosu” ile sanat hayatına atılan, birçok başarılı çalışma içinde olan 22 yaşındaki Mert Han Süalp, genç arkadaşlarıma Tepebaşı’nın sunduğu bu fırsatları değerlendirmelerini tavsiye etti.
Tepebaşı Belediyesi’nin sunduğu sanat dolu bir dünya yeni fırsat kapıları olarak gençlerin yaşamlarına yön veriyor. Tepebaşı Belediyesi’nin yaklaşık 6 yıl önce kurduğu “Gençlik Tiyatrosu” bugüne kadar onlarca genci tiyatro ile tanıştırırken onların kişisel gelişimlerini ve gelecek planlarını şekillendirdi. Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi’nde çalışmalarına devam eden Gençlik Tiyatrosu’nun oyuncularından Mert Han Süalp, tiyatro ile başlayan yolculuğunda yeni bir aşama olacak konservatuar hazırlıklarını ve 6 yıllık hikâyesini anlattı. 22 Yaşındaki Eskişehir doğumlu Mert Han Süalp, yaklaşık 6 yıl boyunca Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu oyuncuları arasında yer aldığını anlattı. Birçok farklı oyunda oynadığını, arkadaşları ile birlikte belediyenin sağlamış olduğu Almanya ile kardeşlik projesi kapsamında Berlin’de gençlik kampına katılma fırsatı yakaladığını söyleyen Süalp, "Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu sadece bir tiyatro okulu olmanın ötesinde bize birçok şey kattı. Hayata bakışımız ve vizyonumuz çok gelişti. Lisede okuyan arkadaşlarımız Türkiye’nin en iyi üniversitelerini hedeflemeye başladılar ve kazandılar. Ben ve birkaç arkadaşım Anadolu Üniversitesi Reklamcılık Bölümü’nü kazandık. Aldığım tiyatro eğitimi sonrası gelecek planlarım arasına konservatuar hedefi girdi. Ekibimizden konservatuarı kazanan ve hazırlanan arkadaşlarımız var. Başkanımız Dt. Ahmet Ataç’ın ve belediyemizin sanata değer veren bakış açısının bize kattığı çok şey var. Burada çok güzel zamanlar geçirdim. “Onun Öyküsü” “Hastane Hastane” “Bahar Noktası” “Azizname” “Çılgın” adlı oyunlarda oynadım. Diğer ekibimiz “Midas’ın Kulakları” ve “Palto” gibi oyunları sahnelediler. Onlara da reji ve ışık gibi alanlarda çalışarak tecrübe kazandım. Aldığım tiyatro eğitimi ve bu merkez kişisel olarak bana çok yönlü düşünmeyi öğretti. Ayrıca sadece sahne üzerinde oyun sergileyen bir ekip olmak dışında sahne dışında da çok iyi arkadaşlık edindik. Dekor, kostüm gibi birçok şeyi beraber yapmaya başladık. Tiyatro ile beraberlik duygum pekişti ve ben de farklı düşünmeyi öğrendim. Arkadaşlıklara verdiğim değerin önemini arttırdı. Şimdi konservatuar için buradaki eğitmenlerimizin yardımı ile sıkı bir çalışma içindeyim. Genç arkadaşlarıma Tepebaşı’nın sunduğu bu fırsatları değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.