Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frig Vadisi için toplandılar

Vali Azmi Çelik başkanlığında, Frig Vadisi’nin canlandırılması, turizme kazandırılması ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla bir toplantı yapıldı.Toplantıya Vali Çelik’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay,...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Frig Vadisi için toplandılar
Vali Azmi Çelik başkanlığında, Frig Vadisi’nin canlandırılması, turizme kazandırılması ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması amacıyla bir toplantı yapıldı.
Toplantıya Vali Çelik’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Han Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Yaşar Sarı, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Hakan Sivas, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan FRİGKÜM Birliğinin kurulduğunu hatırlatan Vali Çelik, Eskişehir adına da bölgenin turizm anlamında hareketlenmesi için çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.
“Eskişehir olarak bu bölgede turizmde neredeyiz, nelere sahibiz, neler yapabiliriz? Bunları önce bir ortaya koymamız lazım” diyen Vali Çelik, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Frig Vadisi önemli bir kültür mirasını bünyesinde barındırıyor. Bizim hedefimiz de bu önemli bölgeyi daha çok değerli hale getirmektir. Bölge, turizm şirketleri tarafından biliniyor ama yine de tanıtımını iyi yapamıyoruz. Frig Vadisini genel olarak cazip hale getirmek için böyle bir toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk” dedi.
O bölgede yaşayan insanları da işin içine katmak gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik, noksan görülen eksiklikleri biran önce tamamlayacaklarını belirtti. Ekolojik turizmin giderek yaygınlaştığına değinen Vali Çelik, şunları söyledi:
Gökçen Havacılık Şirketi yakın sürede deneme uçuşlarına başlayacak
“Frig Vadisinde alternatif turizm olanaklarını iyi kullanmalıyız. Bölgeyi iyi bilen rehberler yetiştirmeli ve insanlara bu bölgeyi iyi tanıtmalıyız. Balon, atçılık ve doğanın fiziki yapısına uygun diğer faaliyetlere fırsat tanımalıyız. Balon faaliyetleri ile ilgili rol model olan yerleri iyi araştırarak, Eskişehir’de de uygulamaya geçebiliriz. Bununla ilgili Türk Hava Kurumuna bağlı Gökçen Havacılık Şirketi çok istekli. Zannediyorum, bölgeyle ilgili analiz çalışmalarını tamamladıktan sonra şirket en yakın sürede deneme uçuşlarına başlayacak. Bu konuda şirket kadar biz de en ince ayrıntıları düşünüyor ve değerlendiriyoruz. Plansız ve projesiz bir iş yapmak istemiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla, Seyitgazi ve Han ilçesi sınırları içerisinde balon faaliyetine uygun çok güzel yerler var. Frig Vadisi gibi elimizdeki bir değeri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu bakımdan balon faaliyetleri bölgeyi daha çok cazip hale getirecektir. Eskişehir sınırları içerisinde kalan bölgeyi turizm hizmetine en iyi şekilde sunmak için uğraşıyoruz.”
Yol üzerinde kurulacak olan dinlenme tesisleri, bölgenin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır
Bölgenin canlanmaya başladığı zaman en büyük sorununun konaklama ihtiyacı olacağını dile getiren Vali Çelik, “Bu bölgenin belirli kısımlarında konaklama yerleri olmalı. Bölgedeki yürüyüş yollarını belirleyen işaretler 2013 yılında tamamlanmış ve resmi teslimatı Birliğimize yapılmıştır. Yerli ve yabancı turistlerin kullanacağı ‘Frig Tarihi Yolu’ bu bölgeye ayrı bir anlam katıyor. Bu yol üzerinde kurulacak olan dinlenme tesisleri, bölgenin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan herkesin fikrini alan Vali Çelik, “Kendi gücümüzü harekete geçirecek potansiyelimiz var. Eskişehir halkından bu bölgeyi bilmeyenler olabilir. Vatandaşlarımıza, öğrencilerimize bölgeyi iyi tanıtmalıyız” ifadesinde bulundu.
Fikir alışverişinde bulunan toplantının sonunda Vali Çelik, katılımcıların hepsine teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.