Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den kurtulan tarihi yapı halkın hizmetinde olacak

Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nin ardından şimdi de Kurşunlu Han’ı Manisa’ya kazandırmak için çalışmalara başladı....

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nin ardından şimdi de Kurşunlu Han’ı Manisa’ya kazandırmak için çalışmalara başladı. Yıllarca FETÖ’nün karargahı olarak kullanılan 528 yıllık tarihi Han, Şehzadeler Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğünden restorasyon karşılığı kiralandı. Restorasyon çalışmalarının 2 yıl süreceği öğrenildi.
Manisa’da 1488 yılında yaptırılan ve yıllarca Fetullahçı Terör Örgütünün öğrenci yurdu olarak kullanılan Kurşunlu Han’da Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Tarihi yapıda başlatılan restorasyonun tamamlanmasının ardından bina, belediyenin kültür ve sosyal etkinliklerinin yapılacağı ve halka hizmet verecek bir yer haline gelecek. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında teknik personelde bilgi aldı.
"Yıllardır bakımsız kaldı"
Şehzadeler’de tarihi bir yapıının gün yüzüne çıkarılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Şehzadeler’in en güzel eserlerinden birisi olan Kurşunlu Han, bizim Osmanlı Çarşısı yapmak istediğimiz bölgede kalan tarihi bir yapı. Yıllardır bakım yapılmayan bu tarihi yapının bir restorasyona ihtiyacı vardı. Daha önce yapılan bazı çalışmalar ile çok tahrip edilmiş ve güzelliğini kaybetme noktasına gelmişti. Şehzadeler Belediyesi olarak biz Kurşunlu Han’ı Vakıflar Bölge Müdürlüğünden restorasyon karşılığı kiraladık. Yaptığımız çalışma ile 4 milyon TL’ lik bir ihale bedeli ile restorasyon ihalesini gerçekleştirdik ve ihaleyi kazanan firmaya yer teslimini yaptık. Firma şuan itibarı ile gerekli olan çalışmalara başlamış durumda. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, yaklaşık olarak 2 yıl sonra Kurşunlu Han asli kimliğine kavuşmuş olacak ve güzel bir şekilde hizmet vermeye başlayacak. Bu tarihi yapıyı Şehzadeler Belediyesi olarak biz kullanacağız. Kurşunlu Han’da, meslek kursları, kültürel faaliyetler, sosyal faaliyetler ve etkinlikler yaparak Şehzadeler’imizin kültür sanat hayatına ciddi bir katkıda bulunmuş olacağız. Dış kısmında bulunan iş yerleri de yine ticari faaliyetlerine devam edecek ve bu bölgeye bir değer katmış olacağız. Hem tarihimize sahip çıkıyoruz hem de belediyemizin ihtiyaç duyduğu mekan ihtiyacını böylesine tarihi bir yeri elden geçirerek sağlamış olacağız." dedi.
"Şehzadeler gibi bir ismi olan belediyemize, böylesine güzel bir tarihi dokunun içerisin hizmet etmek son derece yakışacaktır." diyen Başkan Çelik, "İnşallah 2 yıl gibi bir süre içerisinde çalışmalar tamamlanmasının ardından Kurşunlu Han’ı halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Şehzadeler Belediyesi olarak ecdat yadigarı olan bir esere sahip çıkıyor olmaktan, hem Şehzadeler’in ticaretine ve turizmine böylesine güzel bir eseri kazandırmış olmaktan, hem de böylesine tarihi bir mekanda belediye hizmetlerini halkımıza verecek olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum" diye konuştu.
"Kurşunlu Han halkın hizmetinde olacak"
Tarihi Kurşunlu Han’ın yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kullanıldığını ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler Belediyesi olarak restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz tarihi Kurşunlu Han, Manisa’da herkesin bildiği gibi yıllarca FETÖ’nün adeta bir karargahı gibi çalıştı. Biz göreve geldiğimizde Kurşunlu Han onların elindeydi ve çok şükür biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile hızlı bir görüşme yaparak Kurşunlu Han’ı restorasyon karşılığında kiraladık ve onları buradan tahliye ettirmiş olduk. Bizim bu çalışmamız ile ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızı bugün milletimiz daha iyi anlamış oldu. İnşallah şimdi bir örgüte değil, halkın her kesimine hizmet veren bir hizmet merkezi haline dönüşmüş olacak. Gizli, entrikaların çevrildiği bir mekan olmayacak. Herkesin rahatlıkla gelerek her türlü hizmeti alabileceği aslına uygun bir şekilde kullanılan bir han haline dönüştürülmüş olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.