Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethin 563. Yılında Muhteşem Sanat Gecesi

Dansın büyülü dünyası, müziğin eşsiz tınısı fetih destanının 563’üncü yıl dönümünde başkentli sanatseverleri Leyla Gencer’e çağırıyor.Genç sanatçılar, minik yetenekler ile sanatı her yaşta yüreklerinde hisseden sanat sevdalıları...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dansın büyülü dünyası, müziğin eşsiz tınısı fetih destanının 563’üncü yıl dönümünde başkentli sanatseverleri Leyla Gencer’e çağırıyor.
Genç sanatçılar, minik yetenekler ile sanatı her yaşta yüreklerinde hisseden sanat sevdalıları sanatseverlere muhteşem bir görsel şölen sunuyor.
Dosta güven düşmana korku veren Ege’nin güç timsali efelerinden, ecdadın zerafetini, asaletini, güç ve kudretini yansıtan Kafkas oyunlarına, yüreklerinde sevgiyi taşıyanlara huzur, nefreti yetiştirenlere endişe olan mehterandan İstiklal Marşı’mıza geçmişten günümüze kültürel dokumuz seyirciyle buluşuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçısı İsmail Eraslan’ın sanat yönetmenliğini yapacağı geceye minik yetenekler damgasını vuruyor.
Sultan’s of the Dance ve Anadolu Ateşi’nin baş dansçısı Hasan Yalnızoğlu ile TRT Müzik’in en özel seslerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Nilgün Kızılcı’nın renklendireceği gecede dansçıların yetişme süreçleri de s inevizyon gösterileriyle sahneye aktarılıyor.
GENÇ SANATÇILARIN MEŞALESİ ’FETİH DESTANI’
Türkiye’yi uluslararası festival ve yarışmalarda başarıyla temsil eden, konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerine genç yetenekler kazandıran Ankara Demiurk Sanat Akademi, İstanbul’un fethinin 563’üncü yıl dönümünde seyirci karşısına çıkıyor.
Güçlü irade ve inancın anlatımı fetih destanının genç ve yeni sanatçılara adeta bir meşale olduğuna işaret eden Ankara Demiurk Sanat Akademi bir yıllık emeğin neticesini bu özel günde seyirciyle buluşturuyor.
UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATACAK KADAR İDDİALILAR
Harmandalı’ndan Kafkas’a, Artvin yöresinden Adıyaman’a ve modern danslardan müzikal sunumlara her yaştan sanat sevdalılarını sahneye taşıyacak görsel şölen sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak kadar iddialı.
Sanatçı ve yazar Hasan Yalnızoğlu’nun okurları için ‘Öğrenilmiş Duygular’ isimli kişisel gelişim kitabını imzalayacağı ve Survivor All Star ile dans üzerine sanatseverlerle sohbet edeceği etkinlik Anadolu’nun birbirinden güzel ezgilerini dansın büyüsüyle harmanlayacak.
Ankara Demiurk Sanat Akademi tarafından sahnelenecek sanat gecesi perdelerini Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı olan ve nadir sesiyle TRT Türk televizyonuna renk veren Nilgün Kızılcı’nın eşsiz yorumlarıyla açacak.
Geleneksel halk dansları ve mehter marşının yanı sıra günümüz müzik ve danslarından örneklerinde sahneleneceği gecenin özel etkinliklerden imza gününde ise dansçı Hasan Yalnızoğlu gösteri öncesi, fuaye alanında, saat 17.00’da sanatseverlerle buluşacak.
Genç ve minik sanatçılar ile sanat sevdalılarının amatör-profesyonel sunumlarla 29 Mayıs akşamı saat 20.00’da sahne alacağı ve biletleri tükenen bu özel etkinliğe tüm basın mensupları davetlidir.
ANKARA’DA BİR SANAT FABRİKASI ‘DEMİURK SANAT AKADEMİ’
Ankara Demiurk Sanat Akademi, 2012 yılında Yenimahalle’de kuruldu. Dans, resim, düğün dansı, bale, müzik kursları gibi sanatsal faaliyetleri yürüten akademimizde profesyonel eğitmenler eşliğinde güzel sanatlar eğitimi veriliyor.
Ankara’nın seçkin sanat merkezleri arasında yer alan Demiurk Sanat Akademi, ulusal ve uluslararası festivallerde Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği gibi aynı zamanda güzel sanatlar liseleri, fakülteleri ve konservatuarlarına öğrenciler yetiştiriyor.
‘Yetenek Sizsiniz’, ‘Bu Toprağın Adımları’ ve ‘Refleks’ gibi televizyon programlarında da yer alan sanat fabrikasının yur içi ve yurt dışında çok sayıda derecesi bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.