Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Sultan Mehmet’in şiirleri klasik musikiyle can buldu

Ünye Sanat ve Kültür Derneğinin (ÜNSAK), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirdiği "Fatih Sultan Mehmet Divanından Besteler ve Şiirler" konseri sanatseverlerle buluştu.Osmanlı Devletinin ilk şair padişahı olan Fatih...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Sultan Mehmet’in şiirleri klasik musikiyle can buldu

Ünye Sanat ve Kültür Derneğinin (ÜNSAK), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirdiği "Fatih Sultan Mehmet Divanından Besteler ve Şiirler" konseri sanatseverlerle buluştu.

Osmanlı Devletinin ilk şair padişahı olan Fatih Sultan Mehmet’in Avni mahlasıyla yazdığı şiirlerden bazılarının bestelenerek klasik Türk müziğine kazandıran Uğur Erdem Ürer’in hazırladığı proje Ünsak tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmasının ardından destek alınarak hazırlanan "Fatih Sultan Mehmet Divanından Besteler ve Şiirler" projesi Ünye Yüzüncü Yıl Restaurant’da dinleyicilerle buluştu. Fatih Sultan Mehmet’in sanatçı ve bestekarlar tarafından bestelenen eserleri solist Güzin Değişmez ve Burhan Kul tarafından seslendirildi. Proje kapsamında hazırlanan albüm ve kitap dinleyicilere hediye edildi.

"Çocuklarımıza sanatı sevdirelim"

Küçük yaşta çocuklara sanatı sevdirilmesini söyleyen Solist Güzin Değişmez, ”Buraya ilk geldiğim andan itibaren güzel dostlukların olduğunu ve sanat ve sanatçıya verilen değerin ne kadar büyük olduğunu gördüm. Çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize sanatı ve müziği sevdirmeliyiz” dedi.

"Musiki ortak dilimiz"

Program sonunda söz alan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ”Bu geceki konserimiz tarihimize önemli sayfalar açan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet Han’ın divanından gazellerin bestelenmesi ile oluşturulan proje dahilinde bir araya geldik. Tabi büyük devlet adamımız Fatih Sultan Mehmet Han’ı anlamak onun sanatçı kişiliğini de ön plana çıkararak onun şiirinden gönüllerimizi beslemek projenin en önemli amacıdır. Gönülleri buluşturan insanları bir araya getiren ortak dilimiz musikidir. Bu dilin ortak noktasında buluştuğumuz zaman dertlerimizi bir tarafa bırakıp huzur içerisinde musikinin tatlı sesine kendimizi bırakıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han ne kadar büyük bir devlet adamı ise bir o kadarda büyük şair büyük sanatçıdır” diye konuştu.

Konsere Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, ÜNSAK Derneği Başkanı İsmet Küçükoğlu, CHP Ünye ilçe Başkanı Ali Yalçın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin, Ünye sanat Tiyatrosu sahibi Hamza Alp, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser sonunda Ünye Sanat ve Kültür Derneği İsmet Küçükoğlu tarafından sanatçılara plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.