Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Sanat Tiyatrosu'nun 'Gül Devri-Ev' isimli oyunu izleyiciyle buluştu

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (KAREGDER) organize ettiği Fatih Sanat Tiyatrosu'nun sahneye sunduğu 'Gül Devri-Ev' isimli oyun izleyicilerle buluştu. Fatih Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Aydemir Gültekin’in yazıp yönettiği...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Sanat Tiyatrosu'nun 'Gül Devri-Ev' isimli oyunu izleyiciyle buluştu
Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin (KAREGDER) organize ettiği Fatih Sanat Tiyatrosu'nun sahneye sunduğu 'Gül Devri-Ev' isimli oyun izleyicilerle buluştu.

Fatih Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Aydemir Gültekin’in yazıp yönettiği oyun, izleyiciye Anadolu’dan İstanbul’a eğitim amaçlı gelen 2 üniversite öğrencisinin hayat mücadelesini anlatırken, aynı zamanda bin 400 yıl öncesine götürüyor. Oyun hakkında kısa bilgi veren yönetmen Aydemir Gültekin şunları söyledi:

“Anadolu’nun küçük bir kasabasından birbirini tanımayan iki gencin yolları tren garında kesişir. Bekir ve Cafer, çıkacakları bu uzun yolculukta İstanbul’a adım atar atmaz hiç ummadıkları olaylarla karşılaşırlar. Üniversite yurdunda yer olmayınca kiralık bir ev aramaya koyulan ikili, büyük şehre alışmaya çalışırlar. Tek gayeleri üniversiteyi en güzel şekilde okumak olan iki arkadaştan Bekir’in geride bıraktığı hayatı ve Cafer’in annesi ve kız kardeşine zulmeden içki müptelası babası, devamlı onları meşgul etmektedir. Ancak onlar her şeye rağmen karşılarına çıkan sorunların, bazen o saf Anadolu yürekleriyle bazen de keskin zekâlarıyla üstesinden gelmeye çalışırlar. Kimi zaman zorlu, çoğu zaman ise traji-komik olayların çıkış yolları ise bin 400 yıl öncesinde gizlidir. Bu yolun sonunda ise yeryüzünün ilk evi vardır.”

KAREGDER Başkanı Abdulkadir Gök ise 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasından sonra Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama adına 'Gül Devri-Ev' isimli bu tiyatro etkinliğinin düzenlenmesi için gayret gösteren bayan üyelerimize bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Günümüz gençliğinin Efendimiz'i (sas) ne kadar tanıdığını ve tanımasının önemini oyunu izledikten sonra daha iyi anlıyoruz. Oyundaki performansları için Fatih Sanat Tiyatrosu oyuncularına ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.