Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev hanımıydılar, ressam oldular

Karabük’te hobi olarak resim yapmaya başlayan 5 ev hanımının eserleri büyük beğeni topluyor. Kadınlar, yurt dışında resim sergisi açmayı hedefliyor.Karabük’te 10 yıl önce hobi olarak resim yapmaya başlayan ev hanımları kendi imkanları...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük’te hobi olarak resim yapmaya başlayan 5 ev hanımının eserleri büyük beğeni topluyor. Kadınlar, yurt dışında resim sergisi açmayı hedefliyor.
Karabük’te 10 yıl önce hobi olarak resim yapmaya başlayan ev hanımları kendi imkanları ile yaptıkları yağlı boya resim çalışmalarıyla göz doldururken, birbirinden değişik 200’ün üzerinde tabloya imza attı. Karabük dışında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen fuarlarda sergi açan Günsel İhtiyaroğlu, Ufuk Saral, Tülin İhtiyaroğlu Yılmaz, Tuba Saral ve Hacer İbrahimağaoğlu, yurt dışında sergi açmayı hedefliyor.
Kendi çabaları ile kurdukları atölyede Karadeniz türküleri eşliğinde çalışma yapan ev hanımlarından Günsel İhtiyaroğlu, aslen Trabzonlu olduklarını ve hobi olarak başladıkları resim sergisini Karadeniz türküleri eşliğinde yaptıklarını söyledi.
Kısa bir eğitim aldıklarını ancak kendilerini zamanla geliştirdiklerini anlatan İhtiyaroğlu, "Bir taraftan eğleniyoruz, bir taraftan insanlar zevk alsın istiyoruz. 10 yıldır kendi çaba ve imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da masraflı bir iş olduğundan yaptığımız resimleri satmak istiyoruz. Engelliler yararına sergi açarak oradan gelen gelirle engelli iki kardeşimize tekerlekli sandalye aldık. Bu bizi oldukça mutlu etti. Maddi açıdan destek alırsak daha iyi yerlere ulaşmak istiyoruz. Yurt içinde zaman zaman sergi açıyoruz ama hedefimiz yurt dışında sergi açmak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.