Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Europalia kültür sanat festivalinin açılışına Erdoğan da katılacak

Dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi olarak kabul edilen Europalia Festivali'nin ikinci tanıtım toplantısı Egmond Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’ın yanı sıra, Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Europalia kültür sanat festivalinin açılışına Erdoğan da katılacak
Dünyanın en prestijli kültürel festivallerinden birisi olarak kabul edilen Europalia Festivali'nin ikinci tanıtım toplantısı Egmond Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’ın yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, Genel Direktör Kristine De Mulder ve Genel Komiser Luc Bertrand katıldı. Tanıtım toplantısında, yıl içerisinde gerçekleştirilecek festivaller hakkında bilgiler verildi. Didier Reynders, 6 Ekim tarihinde yapılacak Europalia açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Belçika Kralı Filip’in de katılacağını açıkladı.

"Avrupa" fikrinin sonucu olarak ortaya çıkan ve Avrupa ülkelerinin birbirini daha yakından tanımaları amacıyla önce kurucu üyelerle gerçekleştirilen Europalia Festivali'nin 2015’teki konuğu Türkiye olacak. Festivalin ikinci tanıtım toplantısı gerçekleştirilirken, festival boyunca sergilenecek sanat etkinlikleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu kapsamda, Sezen Aksu konseri, Mario Levi konferansı, Ahmet Ümit ile söyleşi gibi birçok etkinlik festival portföyünde yer alıyor.

Tanıtım toplantısında konuşan Didier Reynders, 6 Ekim tarihinde Bozar’da yapılacak açılışa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Belçika Kralı Filip’in de katılacağını açıkladı. Reynders, iki ülke arasında iyi bir çalışma gerçekleştirildiğini, sadece Belçika’da değil, kutlamaların Avrupa’nın her yerinde yapılacağını belirtti. Reynders, Türkiye ile Avrupa Birliği'nde beraber olmamalarına rağmen, Europalia’da beraber olduklarını aktardı.

Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay iseBelçika ile Türkiye arasında ilişkilerin geliştiğini ve verimli ilişkilerin arttığını ifade ederken, festivalin iki toplumun da yakınlaşmasına katkı sağlayacağını aktardı.

Genel Komiser Luc Bertrand ise yapılacak etkinliklerin kendisini heyecanlandırdığını ve bu süreçte Türkiye’yi keşfetme fırsatı bulduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.