Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de Ağaç, Usta Ellerde Yaşam Bulacak

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Ahşap Heykel Festivali"nin açılışı yapıldı.Tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu meydanda yapılan açılışa; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de Ağaç, Usta Ellerde Yaşam Bulacak
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Ahşap Heykel Festivali"nin açılışı yapıldı.
Tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu meydanda yapılan açılışa; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, davetliler ve sanatçılar katıldı. Saygı duruşunda bunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile festival programı başladı. Yaklaşık 50 sanatçının katıldığı festivalin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, "Bugün Odunpazarı Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı ahşap etkinliklerinden ikincisini gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Ahşap Heykel Festivalimizde, bu yıl daha çok dış mekana uygulanabilecek heykeller üzerinde çalışılacak. Bu yıl bu festival kapsamında TEKSAN, EMKO Sanayi Siteleri bölgesinde 40 dönümlük bir orman daha yapıyoruz. Böylece iki yıl içerisinde hedefimizin üçte ikisini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bugün 50 kadar sanatçının katılacağı festivalimiz başlıyor. Hem sanatçılarımız insanlarımızın gözü önünde canlı gösteri yapacaklar hem de Eskişehir esnafı oluşturulan stantlarda kendi el emeklerini pazarlama suretiyle kazanç elde edecekler. Ama hepsinden önemlisi Odunpazarı’nın tanıtımı, sanata ve kültüre katkısının vurgulanmasıdır" dedi.
"ODUNPAZARI YENİ BİR SANAT YUVASI HALİNE GELDİ"
Başkan Kurt’un ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, festivalle ilgili düşüncelerini anlatarak "Geçen sen bunu çok güzel örnekleriyle uluslararası bir çalışma tarzı olmakla beraber, Türkiye’de ilk başlatılan yer Odunpazarı’nı yeni bir sanat yuvası haline getirdi. Geçen yılda çok sanatçı vardı dünyanın çeşitli ülkelerinden. Çok güzel eserler yaptılar, sergilediler. Bugün de burada çalışmaya başlayacaklar. Bunun güzel bir tarafı da ağaç işleriyle heykeltıraşlık sanatının en güzel numunelerini gösteren sanatçılar, nasıl çalışıyor halkın onu da izlemesine fırsat veriyoruz. Kısacası söylemek istediğim şudur; Bütün dünyada, bizim kütük deyip attığımız, ya da yaktığımız ağaçlardan neler yapılabildiğini, insanların nasıl emek ve göz nuru vererek güzellikler yaptıklarının örneklerini göreceğiz" diye belirtti.
Konuşmaların ardından sahneyi halk oyunları ekipleri ve dans grupları aldı. Festivalinin açılışının tamamlanmasının ardından ağaç ve heykel ustaları, kendi stantlarına giderek çalışmalarına başladı. 20-29 Mayıs tarihleri arasında devam edecek festival kapsamında, vatandaşlar çalışmaları yerinde de izleyebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.