Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir’de 6. Uluslararası Şiir Buluşmasının Tanıtımı Yapıldı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Eskişehir Buluşması"nın tanıtımı yapıldı.Özdilek Sanat Merkezi’nde bulunan Gökkuşağı Kafe’de yapılan tanıtıma; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç,...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de 6. Uluslararası Şiir Buluşmasının Tanıtımı Yapıldı
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Eskişehir Buluşması"nın tanıtımı yapıldı.
Özdilek Sanat Merkezi’nde bulunan Gökkuşağı Kafe’de yapılan tanıtıma; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abülkadir Adar ve davetliler katıldı. 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şiir buluşmasının açılışı, 26 Mayıs akşamı saat 18:00’da Özdilek Sanat Merkezi’nde yapılacak ve tüm etkinlikler burada şiir severlerle buluşacak. Direktörlüğünü Şair Haydar Ergülen’in yapacağı şiir buluşmasının bu yılki onur konuğu ise, Ahmet Telli olacak. Telli, şiir buluşmasının açılışından bir saat önce, okurları için kitaplarını imzalayacak.
"ÜCRETSİZ ŞİİR KİTAPLARI DAĞITILACAK"
Şiir buluşmasının tanıtımında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; Fransa, İran, İtalya, Norveç, Polonya, Suriye ve Türkiye’den toplam 30 şairin katılım göstereceğini anlattı. Vatandaşlara ücretsiz olarak şiir kitaplarının da dağıtılcağını anlatan Başkan Ataç, "Şairlerin şiirlerinden oluşan Türkçe-İngilizce bir kitap ile; Türk şiirinin ustalarından Behçet Necatigil’in 100. yaşı nedeniyle şair Mahmut Temizyürek tarafından bir kitap ve geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Komşu Yayınları tarafından basımı yapılan şiir kitapları ücretsiz dağıtılacak" dedi.
"KİTAPLARI OLAN İNSANLAR, HAYATTA HİÇBİR ZAMAN ÖLMEYECEKLERDİR"
Buluşmada şiirin yanında müziğin de olacağını dile getiren Başkan Ataç, şair ve müzisyen Muzaffer Özdemir ve Müzik Kutusu’nun konser vereceğini belirtti. Buluşma boyunca 4 kez müzik-şiir okumasının gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Ataç, "Türk şiirinin unutulmazlarından Behçet Necatigil, doğumunun 100. yılında şair Mahmut Temizyürek’in hazırladığı bir sunumla anılacak. Kitapları olan insanlar, hayatta hiç bir zaman ölmeyeceklerdir. Yakın tarihlerde aramızdan ayrılan şairler; Sennur Sezen, Gülten Akın, Ahmet ve Oktay ve Ahmet Ada da, etkinlikle anılacak. Öte yandan; onur konuğu Ahmet Telli’nin şiirinin tartışılacağı bir oturum gerçekleştirilirken, yurt dışından gelen konuk şairlerin katılacağı ’Şiir ve Barış’ ile ’Norveç Şiiri’ oturumları yapılacak. Bu yıl odak ülke, Norveç olacak. Şiir buluşmasında her yıl olduğu gibi bu yıl da, çocuklarla bir ’Çocuk Şiiri’ oturumu yapılacak. Tepebaşı Belediyesi’nin Esentepe’deki Çocuk Sanat Merkezi’nde şairler Mehmet Atilla ve Erol Büyükmeriç konuşacak. Şiir buluşması kapsamında verilen ’Nazım Hikmet Araştırma Ödülü’ bu yıl, Arif Keskiner ve Melih Güneş’in hazırladığı ’Nazım’ın evinde, Vera Sofrası’nda’ adlı kitaba verildi. Bu ödül için de bir tören gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.
Norveç’den 4 şairin geleceği, fakat Türkiye’de yaşanan terör olaylarından ötürü 2 şairinin gelmekten vazgeçtiğinin hatırlatılması üzerine; Başkan Ataç, terörün bir çok alanda yaşamı olumsuz etkinlediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.