Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Film Festivali’nde Engelliler Unutulmadı

Bu yıl 6-14 Mayıs 2016 tarihlerinde 18’nci kez sinemaseverlerle buluşacak olan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne ‘Engelli Farkındalık’ isimli yeni bir bölüm daha eklendi.8. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Film Festivali’nde Engelliler Unutulmadı
Bu yıl 6-14 Mayıs 2016 tarihlerinde 18’nci kez sinemaseverlerle buluşacak olan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne ‘Engelli Farkındalık’ isimli yeni bir bölüm daha eklendi.
8. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin basın toplantısı İletişim Bilimleri Fakültesi Frig Salonu’nda gerçekleştirildi. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 6 Mayıs Cuma günü başlayacak. 18’nci uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl ’Onur Ödülü’nü Yılmaz Güney ve Şerif Sezer’e veriyor. ‘Sinemaya Emek Ödülü’nün bu yılki sahipleri Selanik Film Festivali ve Toronto Film Festivali danışma kurulu üyesi Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol olacak. ‘Sinema Kültürüne Katkı Ödülü’ ise festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle ‘Başka Sinema’nın olacak. Festivalin bir başka ilki olan ‘Yılın Performansı Ödülü’ de Esme Madra ve Özgür Emre Yıldırım’ın olacak. 6 Mayıs Cuma günü başlayacak olan ve bu yıl 18’ncisi düzenlenen ‘Uluslar arası Eskişehir Film Festivali’, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın desteğiyle, İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının gönüllü çabalarıyla gerçekleştiriliyor.
FİLM FESTİVALİNDE ENGELLİLER UNUTULMADI
10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması nedeniyle, 18’nci Uluslararası Eskişehir Film Festivali’ne bu yıl ‘Engelli Farkındalık’ isimli yeni bir bölüm daha eklendi. Eklenen yeni bölümde engelliler ile ilgili 2 belgesel filme yer verildi. İlk film 90 dakikalık ‘800 Kilometre Engelli’ isminde ve bedensel engelli 2 kişinin motosiklet ile İstanbul’dan Bodrum’a yaptığı yolculuğu anlatıyor. Diğer film ise ‘Disleksili Senaryom’ isminde bir belgesel. 14-17 yaşlarında 14 disleksili çocuğun 5 hafta boyunca kısa film öyküsü ve senaryosun nasıl yazılır hakkında aldıkları eğitim ve bu 5 hafta sonunda kendi kısa film öykülerini yazma süreçlerini anlatıyor.
“AYLAR SÜREN UZUN BİR ÇALIŞMA VAR”
Festival Yönetmeni Yrd. Doç. Serhat Serter, Eskişehir’de her yıl mayıs ayında film festivalinin zamanının geldiğini bilen ve merakla bekleyen bir kitle olduğunu, festival kapsamında uluslararası festivallerden öne çıkan birçok filmin izlenebileceğini dile getirdi. Festivalde film gösterilerinin yanı sıra sinema sanatı alanındaki bilgi, düşünce ve deneyimlerin aktarılabileceği, tartışabileceği ortamların, atölye çalışmalarının da bulunduğunu aktaran Serter, 18’inci yılı aşmanın bir festival için çok önemli olduğunu ifade etti. Serter, konuşmasının bir bölümünde, “9 gün sürecek olan Eskişehir Film Festivali’nin arkasında festival ekibinin aylarını alan uzun bir çalışma dönemi var. Festival ekibi, kimi profesör, kimi doçent, kimi asistan olan Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşuyor. Üniversitenin farklı fakültelerinden de destek alıyor. Öğrenciler ise, gösterim sırasında gönüllü olarak çalışmaya başlıyor” dedi.
Serter, sadece Eskişehir’deki değil, Türkiye’nin her yerindeki öğrencileri ve sinemaseverleri de Eskişehir’de yapılacak festivale ve festival etkinliklerine davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.