Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Farklı Bir Okul Dergisi

Alışılmış okul dergiciliği fikrine farklı bir bakış açısı getirmek üzere yola koyulan Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri, edebiyat ve sanat üzerine yazılarının olduğu “Çınaraltı” isimli okul dergilerini yayımladı.Edebiyat ve...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Farklı Bir Okul Dergisi
Alışılmış okul dergiciliği fikrine farklı bir bakış açısı getirmek üzere yola koyulan Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri, edebiyat ve sanat üzerine yazılarının olduğu “Çınaraltı” isimli okul dergilerini yayımladı.
Edebiyat ve sanatla ilgilenen Eskişehir Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri, hazırladıkları ve ikinci sayısını da çıkardıkları ‘Çınaraltı’ dergisiyle, sadece kendi okulları içinde yayınlanmış bir dergi olmaktan çıkıp okul dışında da geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. İlk sayılarında şair Haydar Ergülen, ikinci sayılarında ise Murat Menteş’in röportajına yer veren Çınaraltı dergisi ekibi, öykü, şiir, deneme, makale gibi türlerde eserlerini bir araya getirerek salt okul dergiciliğinin dışına çıktılar. Yayın Kurulu’nu Kevser Turan, Sena Yılmaz, Makbule Elaçmaz, Gamze Zakiroğlu, Hazal Akın, Bengisu Önder, Nurhan Kulaksız, Ceydanur Sudurağı ve Fevzi Ketrez’in oluşturduğu derginin Genel Yayın Koordinatörlüğünü Ali Lidar ve Kerem Söğütkıran yapıyor.
“TÜRKİYE’DE ÇOK SATAN EDEBİYAT DERGİLERİNİ KENDİMİZE ÖRNEK ALDIK”
Senelerdir okul öğrencileri olarak dergi çıkarma fikirlerinin olduğunu belirten ve ekip adına konuşan Sena Yılmaz, var olan okul dergiciliği fikrine yeni bir bakış açısı kazandırmak istediklerini ifade etti. Yayın kurulu başta olmak üzere okuldaki diğer öğrencilerden de yazılar aldıklarını aktaran Yılmaz, bunun yanında popüler yazarlardan da yazılar aldıklarını bildirdi. Sena Yılmaz, “ Dergimizde deneme, makale, öykü, eleştiri, şiir gibi çeşitli türlere yer verdik. Salt okul dergiciliği yapmak istemedik, Türkiye’de çok satan edebiyat dergilerini kendimize örnek aldık. Okulumuzun reklamını yapmak yerine edebi bir çizgide yürüdük. Öğrenci kimliğimizden sıyrılıp edebi kişiliğimizi ortaya koyduk. İlk sayımızı sadece okulumuzdaki öğrencilere, mezunlarımıza ve öğretmenlerimize ulaştırabildik. İkinci sayımıza ise dışarıdan kişilere de ulaştırmak istedik. Çınaraltı’nın çıkışı, bizim için önemli bir adımdı. Dergiyi elimize ilk aldığımızda hissettiğimiz duygu, bizi edebiyata biraz daha bağladı. Bu derginin bir iki örnekle kalmasını hiç istemiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.