Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz Yaşam Merkezinin temelini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle atıldı.Burç yolu üzerindeki alanda düzenlen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelsiz Yaşam Merkezinin temelini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle atıldı.

Burç yolu üzerindeki alanda düzenlen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, STK temsilcileri ile vatandaşlar yer aldı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince merkez Şahinbey ilçesinde inşa edilecek ‘Engelsiz Yaşam Merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, politikalarının merkezinde insanın yattığını söyledi. Bir yıl içerisinde hayata geçirilecek projenin oldukça etkileyici bir eser olduğunu aktaran Şimşek, emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti. Sosyal belediyeciliğin önemine işaret eden Şimşek, Gaziantep’in de bu konuda önemli bir örnek olduğunu kaydetti. Engellilerin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayabileceklerini anlatan Şimşek, hükumetin hedefinin bu noktada tüm engelleri kaldırmak olduğunu, o yüzden pozitif ayrımcılık yaptıklarına değindi. Engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak, ekonomiye katılımlarını sağlamlaştıracak reformların hayata geçirildiğine işaret eden Şimşek, Gaziantep’te hayata geçirilen projenin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Bu proje örnek olacak ülkemize. İnşallah diğer kurumlarımızın belediyelerimizin önderliğinde bu merkezlerin sayısı Türkiye’de çoğalacak. Çünkü burada kaynaşma olacak, dostluğumuz daha da pekişecek. Engelli kardeşlerimize yaptığımız projeler ayırdığımız kaynak itibariyle de adaletsizliğin arttığı şu dünyaya örnek olacak. Engelli kardeşlerimiz en son Avrupa şampiyonu oldu. Ampute takımımız bize şunu gösterdi; biz onların önünü açarsak nasıl başarılı olacaklarını herkese gösterdi” diye konuştu.

"Yakın coğrafyada büyük fitne var"

Türkiye’nin yakın coğrafyasında halen sorunların devam ettiğini, bölgenin huzura ihtiyacının olduğunu vurgulayan Şimşek, "Kaynaklarımızı çatışmaya değil inşa etmeye harcamalıyız. Coğrafyamızda büyük bir fitne var. Bu sorunlardan en az etkilenmek için, büyük oyunlar sergilenirken kazanımlarımızın engellenmemesi için gerekeni yapıyoruz. Ama bizim bu süreçte daha fazla birbirimize kilitlenmemiz gerek. Güzel ülkemizin dört bir yanında yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bizim farklılıklarımız zenginliğimizdir. Hepimiz biliyoruz ki yakın coğrafyamızdaki sorunların temelinde dışarıdan yapılan müdahaleler yer alıyor. Hep birlikte bu fitneyi bitireceğiz, geleceğimizi daha güçlü şekilde geleceğe aktaracağız" ifadelerini kullandı.

"Herkesi kucaklamaya çalışıyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de engelliler açısından fırsat eşitliği oluşturmak için çalıştıklarını dile getirdi. Gelinen noktada engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, "İki milyonluk şehirde herkes mutlu ve huzurlu değilse biz de değiliz. O yüzden bu kentteki herkesi kucaklamaya, herkese dokunmaya çalışıyoruz. Bereketi artırmak için engelli kardeşlerimizle birlikte hareket etmeliyiz. O yüzden göreve geldiğimiz günden bu yana tüm engelli bireylerinin hayatına dokunup ekonominin içine katmazsak başarılı olamayız. Herkesin kapasitesini kullanarak daha gelişmiş hale gelmeliyiz" diye konuştu.

Merkezin inşaatının bir yılda tamamlanacağını ve engellilerin fizyoterapi imkanı bulacağını aktaran Şahin, merkezde ayrıca meslek edindirme kurslarının da olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, beraberindeki protokol üyeleriyle butonlara basarak merkezin temelini attı.

Tesisin maliyeti 5 milyon dolar

Diğer yandan tesisin bütçesinin Kuveyt Hükumetinin fonundan alınan 5 milyon dolar (yaklaşık 18 milyon TL) hibe ile sağlandığını belirtildi. Yine merkezinin ortalama 10 bin metre kare arsa üzerine toplamda 13 bin metre kare kapalı alandan oluşacağı açıklandı.

Merkezde neler var

Türkiye’deki engelli merkezleri arasında en büyüğünün Gaziantep’te olacağı belirtilen merkezin içinde ise "Kapalı Yüzme, hidroterapi havuzu, çok amaçlı kapalı spor salonu, fitness salonu, fizik tedavi birimi, sergi salonu, konferans salonu, meslek atölyeleri, engelsiz kreş, engel guruplarına özel eğitim bölümleri, nefes evi, kapalı ve açık otopark, kafeterya gibi bölümler" bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.