Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Büyük Şeb-İ Arus gösterisi İzmit’te

Hz. Mevlana’nın 744. vuslat yılı nedeniyle en büyük Şeb-i Arus etkinliği İzmit’te düzenlenecek.İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği ortaklığındaki Şeb-i Arus etkinliğinin 15 Aralık Cuma günü saat 19.30 da düzenleneceği...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En Büyük Şeb-İ Arus gösterisi İzmit’te

Hz. Mevlana’nın 744. vuslat yılı nedeniyle en büyük Şeb-i Arus etkinliği İzmit’te düzenlenecek.

İzmit Belediyesi ile Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği ortaklığındaki Şeb-i Arus etkinliğinin 15 Aralık Cuma günü saat 19.30 da düzenleneceği açıklandı. Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’ndaki etkinlikte Mustafa Özbağ’ın Mevlana ve Vatan Sevgisi konulu sohbetinin yanı sıra 100 semazen ve 100 sazendenin katılımıyla sema gösterisi ve ney dinletisi düzenlenecek.

Küçük semazenler alış veriş merkezlerinde vatandaşları Cuma akşamki etkinliğe davet ettiler. Büyük ilgi görmesi beklenen etkinlikte lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı Mevlana ve Vatan Sevgisi temalı şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yarışmaya resim dalında 164, şiir dalında da 38 öğrenci katıldı. Şiir ve resim yarışmasında birinci olanlara bin 500 lira, ikinci olanlara bin lira, üçüncü olan öğrencilere de 750 lira ödül verileceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.