Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Öğretmen Mudanya Sevdasını Magnetlere İşliyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Gülderen Öz, Mudanya sevdasını kendi elleriyle yaptığı magnetlere işliyor.Buzdolabı, kapı ve duvar süsü olarak kullanılan magnetlere ve çeşitli objelere Mudanya...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli Öğretmen Mudanya Sevdasını Magnetlere İşliyor
Bursa’nın Mudanya ilçesinde yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Gülderen Öz, Mudanya sevdasını kendi elleriyle yaptığı magnetlere işliyor.
Buzdolabı, kapı ve duvar süsü olarak kullanılan magnetlere ve çeşitli objelere Mudanya ile alakalı unsurlar işleyen Gülderen öğretmen, “Magnetlere Mudanya’nın tarihi, kültürel ve turistik simgeleri işliyorum. El emeği ve göz nuru magnetlerle ilçemizin tanıtımını yapıyorum” dedi.
Mütareke Evi önünde açtığı mütevazı tezgâhında eserlerini sergileyen Gülderen Öz’ün eserleri ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Magnet ustası Gülderen öğretmen tarafından yapılan ve satışa sunulan süsler büyük rağbet görüyor. Öz, yelkenli gemiden ev motiflerine, Mütareke Evi’nden balık figürlerine kadar çeşitli magnetleri tezgahında satışa sunuyor.
Gülderen öğretmen, “İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler Mudanya hatırası almak istiyor. lçemizin tanıtılmasına öncülük ediyorum. En son çalışmamda magnet üzerine Mudanya haritası çizerek, onlara yol göstermeye çalıştım. Bu magnetler aynı zamanda açacak olarak kullanıldığı için her zaman el altında tutulacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.